Csomagolj és csobbanj

Hosszas tárgyalások után megállapodás született a Csomagolj és csobbanj ingyen Gyulán! elnevezésű kampány folytatásáról, amelyről dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót.

 

{module 221}

Dr. Görgényi Ernő beszédében hangsúlyozta, a tavaly év végén elindított akció – melynek lényege az volt, hogy az akcióban részt vevő szállásadók minden vendégéjszaka mellé ingyen biztosították a fürdőbelépőt a vendégeiknek – rendkívül sikeres volt, ezért felmerült az igény a kampány folytatására. Az akció új neve: „Csomagolj és csobbanj Gyulán!”

Az akció kiváló példája volt az összefogás hatékonyságának, hiszen a Gyulai TDM szervezet létrehozásának köszönhetően a szállásadók, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Gyulai Várfürdő Kft. eredményesen tudott együttműködni – mondta el a polgármester.

Komoróczki Aliztól megtudtuk, a 2011 őszén indított szezonélénkítő kampány idején abban állapodtak meg a Gyulai Várfürdő vezetőjével, hogy a kéthónapos próbaidőszakot követően kiértékelik az eredményeket, és amennyiben mindkét fél számára gazdaságilag előnyösnek bizonyul az akció, tovább folytatják azt.

A kiértékelés alapján elmondható, a TDM szervezet nagyon jó eredményeket ért el. A kampány időszakában, 2011. augusztus 22-től október 21-ig, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. 22 318 darab kedvezményes fürdőbelépőt vásárolt a Gyulai Várfürdőtől. A szállásadóktól előzetesen kért nyilatkozatokat, melyek az akció nélküli vendégéjszaka számra vonatkozó előzetes elvárásokat tartalmazta, összehasonlították az akciót követő realizált vendégéjszaka számmal, ez alapján megállapítható, a csomag átlagosan 67%-os forgalomnövekedést generált a kampányban részt vevő szállásadók körében. A szeptemberi adatok alapján a 2010-es évhez képest 20%-kal több idegenforgalmi adó folyt be az önkormányzathoz – mondta el az ügyvezető.

Mivel a Gyulai TDM szervezet sikeresnek találta a kampányt, tárgyalásokat kezdeményezett a Gyulai Várfürdővel, idén azonban hosszabb időre tervezték az akciót, ezért az egyeztetések elhúzódtak. A megállapodás alapján, a kiemelt időszakok kivételével, 2013. február 22-ig folytatódik a kampány. Az akcióban résztvevő szállásadók egységes „Csobbanó csomagokat” kínálnak a vendégeiknek – fejtette ki Komoróczki Aliz.  

Boros László Attila szerint egy országosan egyedülálló összefogásról van szó, hiszen nem sok olyan desztináció van, amely ilyen széles szolgáltatási kínálatot tud a vendégeknek ajánlani, ezért a Gyulai Várfürdő örömmel vesz részt az akcióban. A kampánytól az ügyvezető a vendégforgalom emelkedését, a bevételek növekedését, valamint a turisztikai szektor kifehéredését várja.

A tavalyi kísérleti időszakhoz képest változás, hogy a következő egy évben a vendégek, ha igénylik, a Castello Szaunaparkba is kaphatnak belépőjegyet, ahol márciustól új szaunafelöntésekkel várják a látogatókat. A szállásadók 70 000 db fürdőjegyre tudtak garanciát vállalni, amely az éves vendégforgalom 1/7-ét teszi ki – mondta el az ügyvezető.

{module 221}