Egyéves a TMSZ

Egyéves a Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ)! Az alapító tagok – fiatal turisztikai szakemberek – célja kezdettől az volt, hogy szövetséggé formálódva aktív szerepet vállaljanak a magyar turizmus alakításában, az ágazat gazdasági jelentőségének elismertetésében.

 

{module 221}

A TMSZ első éve aktív és eredményes esztendő volt: a dinamikusan fejlődő szervezet fontos ügyekben vállalt szakmai szerepet, számos sikeres eseményt, iparági rendezvényt tudhat maga mögött, véleményét pedig nemcsak a szektor szereplői, de a szakpolitikai stratégiák kialakításáért felelős döntéshozók is figyelembe veszik. A sok tekintetben új, friss szemléletet képviselő TMSZ már működése első évében a magyar turizmus szakma befolyásos érdek-képviseleti, iparági lobby szerveződésévé tudott válni.

A szövetség munkájában fontos szerepet kap a szakmát összehozó, kapcsolatépítésre is kiválóan alkalmas, élményszerző rendezvények szervezése. Sikerrel zajlott a Turizmus Regatta, a Turizmus Futball Kupa, a Turizmus Síkupa, valamint az Ország-felfedező Gasztro Rally, és ez a lista hamarosan újabb eseményekkel bővül majd. Kiemelt jelentőségűnek tartják továbbá a tisztán szakmai eseményeket is, amelyek alkalmával a turizmusban és különböző kapcsolódó területein tevékenykedő szakembereket ültetik egy asztalhoz, hogy eszmecserét folytassanak bizonyos aktuális szakmai kérdésekben. Kezdeményezésükre több olyan fórum is szerveződött, amelyeknek a résztvevők egyöntetű véleménye alapján folytatása kell, hogy legyen. Ilyen többek között, a Sport és Turizmus kerekasztal beszélgetés, a tour operátori utazási irodai fórum, és a közös szállodai és utazási irodai fórum. 

A szövetség mindvégig következetesen hangoztatja azon véleményét, hogy mihamarabb szüksége van a szakmának egy jól strukturált turizmus törvényre, amelyben hazánk turizmus stratégiája tükröződik vissza. Ennek kialakításában továbbra is készen állnak aktív szerepet vállalni, ezáltal is segítve a mindenkori turisztikai irányítás munkáját.

Polgár Tibor, a szövetség elnöke szerint az elmúlt év egyik legnagyobb tapasztalata, hogy a szakma „éhes” az összefogásra, de ennek útjában számos akadály áll. Éppen ezért egyik legfontosabb céljuknak ezen akadályok elhárítását, az együttműködés és együttgondolkodás lehetőségének megteremtését tartják. Hangsúlyozta, hogy a TMSZ nem a szakma felett működő, hanem a szakma aktív szakembereit tömörítő szövetség. Továbbra is várják mindazok csatlakozását, akik úgy érzik, hogy a szövetség tagjaként készek tenni a turizmus fejlődéséért. Végezetül pedig kiemelte, hogy a hangsúly immár nem egyszerűen az összefogáson, hanem az együtt cselekvésen van. A TMSZ 2. életét: az együtt cselekvés éveként határozták meg.

{module 221}