Fogadta első nemzetközi járatát a Pécs-Pogányi Repülőtér

Pécs-Pogányi Repülőtér nemzetközi járat - turisztika

Ismét fogad nemzetközi járatokat a pécsi repülőtér

A várakozásoknak megfelelően ünnepélyesen fogadta az első nemzetközi járatát a Pécs-Pogányi Repülőtér, mely így ismételten bekapcsolódott a nemzetközi légi közlekedés hálózatába. Március 26-án, délelőtt 11 órakor landolt az első menetrend szerinti gép Máltáról a pogányi repülőtéren. A járatot a hagyományokhoz híven két vízsugárral köszöntötték – tudósított az eseményről a PécsMa.

Az új járatok lehetőséget teremtenek a pécsieknek és a térség lakóinak, hogy könnyebben és gyorsabban juthassanak el különböző európai célállomásokra. Jelenleg München és Málta között közlekednek járatok, de a tervek szerint nyártól már Korfura is indul charter járat. A menetidők sem elhanyagolhatóak, mivel Münchenbe csupán 1 óra 20 perc, míg Máltára 2 óra 20 perc alatt repülhetünk.

Péterffy Attila polgármester elmondta, hogy az új repülőjáratok elindítása hosszú előkészületeket igényelt. Fontos volt az egyeztetés a helyi szereplőkkel, például az egyetemmel és ipari cégekkel, hogy kiderüljön, milyen irányokba lenne érdemes fejleszteni a légi közlekedést. Péterffy hozzátette, hogy München nemzetközi légi közlekedési központként szolgál, melyen keresztül Pécs elérhető lesz az egész világból.

Az infrastruktúra készen állt az új járatok fogadására, hiszen az elmúlt években folyamatosan fejlesztették a repülőteret, ám rendszeres járatokat már hosszú ideje nem fogadott. Dragovácz Márk, a repteret működtető cég ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztések főbb területei az eszközbeszerzés, az utaskiszolgálás és a képzések voltak. A csapat kemény munkájának eredményeképpen az első járat zökkenőmentesen landolt a repülőtéren.

Az első járat érkezésekor Péterffy Attila polgármester és Ruzsa Csaba alpolgármester köszöntötte a leszálló utasokat, míg Simon Cook, a Universal Air vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy elindulhattak a rendszeres járatok Pécsről.

Az új járatok nemcsak az utazóknak jelentenek könnyebbséget, hanem a turisztikai iparnak is lendületet adhatnak mind Pécsett, mind pedig a célállomásokon. Richard Magrit, egy máltai utazásszervező cég munkatársa elmondta, hogy ez az új lehetőség lehetővé teszi, hogy Máltát és Pécset is jobban megismerjék az utazók mindkét irányban.

A repülőtér könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt a tervezésnél. A Tüke Busz Zrt. autóbuszai az induló és érkező repülők menetrendjéhez igazodva közlekednek a pécsi belvárosból a pogányi légikikötőbe, és ez az szolgáltatás ingyenes mind az utasok, mind pedig kísérőik számára.

Összességében az új nemzetközi járatok indítása egy új korszakot nyit a pécsi repülés történetében és remények szerint hozzájárul a régió fejlődéséhez és turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

fotó: Pécs-Pogány Repülőtér Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .