OTP SZÉP kártya a falusi turizmusban is

Budapest, 2012. július 26 – A hazai turizmus szempontjából jelentős megállapodást kötött a FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége) és az OTP Pénztárszolgáltató, a Széchenyi Pihenőkártya első és legnagyobb hazai kibocsátója. Az új megállapodásnak köszönhetően potenciálisan több ezer falusi és agroturizmusban tevékenykedő vállalkozó válik képessé arra, hogy egyszerűsített módon váljon SZÉP kártya elfogadóhellyé.

 

{module 221}

Az OTP SZÉP kártya birtokosai már most is több mint 14 000 elfogadóhely közül választhatnak, ha szeretnék felhasználni a kártyán kapott béren kívüli juttatásaikat. Ez a szám most jelentősen megnövekszik a FATOSZ és az OTP Pénztárszolgáltató megállapodásának köszönhetően, ami lehetővé teszi, hogy a vendégek a falusi turizmus szövetség honlapján keresztül (www.falusiturizmus.hu, www.falusiturizmus.eu) fizethessenek a szálláshelyi szolgáltatásokért.

Az együttműködés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a csatlakozni kívánó falusi szállásadók számára jelentősen leegyszerűsödik az elfogadóhellyé válás folyamata, és akár néhány napos átfutási időt követően fogadhatják a plasztik lappal fizető vendégeket. „A Széchenyi Pihenőkártya első hazai kibocsátójaként feladatunknak, sőt küldetésünknek tekintjük, hogy az ország legnagyobb elfogadóhelyi hálózatát biztosítsuk ügyfeleinknek, ami egyszerre garantálja a kártyabirtokosok kényelmét, valamint segíti a hazai turizmusban tevékenykedőket. Ezért nagy öröm számunkra, hogy megkötöttük ezt a megállapodást.” – mondta el Róth Lajos az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója. 

Szalay Zala Andrea, a FATOSZ titkára a megállapodás szükségességét hangsúlyozta:„A mi szállásadóink túlnyomó többsége természetes magánszemély és kis- mikrovállalkozás, akik közül sokan jelezték, hogy szeretnének SZÉP kártya elfogadóhellyé válni, és ennek megkönnyítéséhez kérik a segítségünket. Mivel a közelmúltban indítottuk el a falusi turizmust támogató új oldalunkat, természetesnek vettük, hogy ezen az oldalon keresztül lehetővé tegyük, hogy a vendégek használhassák a plasztiklapra kapott juttatásaikat, miközben tervezik nyaralásukat”  

A megállapodást aláíró mindkét fél abban bízik, hogy az együttműködés újabb lendületet adhat a belföldi turizmusnak, és potenciálisan több ezer elfogadóhely csatlakozhat az OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi hálózatához.

{module 221}