„Budapest Code” felfedezőknek

Rendkívül sikeres bejárás keretében mutatkozott be a Uniquebudapest Budapest Code nevű interaktív túrája a résztvevő vendégeknek.

A túra kiindulópontja a BTH Kft. megújult Sütő utcai Tourinform irodája volt, ahonnan a csapatokra osztott játékosok Budapest rejtett kincseit fedezhették fel. A Budapest Code egy olyan a Da Vinci kód című filmhez hasonló izgalmakkal teli játék, amelyben a csapatok különböző feladványok megoldásával jutnak el egyik budapesti látnivalótól a másikig, és a helyszínek történelmi emlékeit tanulmányozva rakhatják össze a rejtvény egy-egy darabkáját.

A Budapest Code játékban azok is próbára tehetik magukat, akik úgy gondolják, jól ismerik a várost, hiszen olyan titkokat és legendákat ismerhetnek meg, amelyek sokszor a szemünk előtt vannak, mégsem látjuk. A túrát bárki ingyenesen kipróbálhatja az Urbitális Majális keretében május első hetében. A feladványokat a Uniquebudapest.com honlapon lehet majd megtalálni, és a megoldásokat eljuttatni a Sütő utcai Tourinform irodába. A rejtvények megoldói között értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra.

A Budapest Code, a BTH Kft. hosszútávú marketing koncepciójának nagyszerű példája, hiszen lényege, hogy kalandosan, a meglévő gazdag kultúrán keresztül mutassa be a várost a látogatóknak.