Számos újdonsággal vár mindenkit Észak-Magyarország

Számos újdonsággal vár mindenkit Észak-Magyarország

Már az első kilenc havi adatok is azt mutatják, hogy Észak-Magyarországra érdemes figyelmet fordítani, hiszen a több világörökségi helyszínnel is bővelkedő régió töretlenül fejlődik –többek között ez is elhangzott a Turizmus Akadémia november 24-én tartott rendezvényén.

Számos újdonsággal vár mindenkit Észak-Magyarország

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága a szilvásváradi Szalajka Liget Hotelben mutatta be az észak-magyarországi régió megvalósult és várható fejlesztéseit,amelyek célja többek között a nemzetközi piacok meghódítása.

A bemutatott úti célok közül érdemes kiemelni az élő hagyományt interaktív módon megjelenítő Hollókőt, ahol az autentikus hollókői élményt a felújított vár és hamarosan az éppen épülő Castellum Hoteli is gyarapítja.

A Mátrában nem csak a hegyi sportok szerelmesei találnak izgalmas és extrém programokat (túrázás, High-Tech Sportok Bázisa, Sípark, stb.), hanem a kevésbé aktív kikapcsolódást kedvelők is. Gyöngyösre látogatva betekintést nyerhetünk az Egyházi Kincstárba, ahol Magyarország második legjelentősebb egyházi gyűjteményét őrzik.

Új látogatóközponttal bővül Eger belvárosa, hamarosan ez év végén befejeződnek a Bazilika mellett található Érseki Palotán végzett felújítási munkálatok. De nem csak a turisták élvezhetik majd a megújult Palotát. A rendbe hozott díszkerttől azt remélik, hogy új közösségi térként fog szolgálni a helyiek számára is. Amellett, hogy Egerben megújult a belváros, a várost és a Bükköt átszelő most épülő kerékpárút által Magyarország legnagyobb összefüggő kerékpáros útvonala alakulhat ki, amiért érdemes két kerékre ülni!

A Gyógyvizek Völgye: Egerszalók, Demjén és Egerszólát a hét minden napján lehetőséget nyújt a meleg vizes fürdőzésre. A gyógyvizes fürdők mellett élmény- és Aquaparkok a Cascade barlangfürdő nyújt feledhetetlen élményt az egész családnak. A közeljövőben vízi kalandparkot is terveznek.

A Kalanderdő- és Park, tematikus túrák és sok más izgalmas szilvásváradi attrakció mellett 2016-tól a lovas rendezvények is előtérbe kerülnek, hiszen hamarosan befejeződik a Lipicai Lovas- és Rendezvényközpont felújítása.

A kalandokat keresők bátran látogassanak a lillafüredi kül- és beltéri Sport- és kalandparkba, vagy a miskolctapolcai Avalon Parkba, ahol 2016-tól tovább folytatódnak a fejlesztések. Míg a legkisebbek a Maya Játszóparkban vehetnek részt szórakoztató, interaktív programokban, addig a nagyobbak a gokarton mérhetik össze erejüket.

Tokaj-Hegyalján a közelmúltban adták át a világörökségi történelmi- és európai borvidéket is interaktív módon bemutató tokaji Bormúzeumot, Bodrogkeresztúron pedig Magyarország első ecetmúzeumát, az Acetániát.

A turizmus mellett a természetvédelmi jelentőségű fejlesztések is nagy szerepet kaptak Aggteleken. A barlangos terület a klímaterápiára mindennél jobban alkalmas, az egészségmegőrzés télen-nyáron lehetséges az állandó barlangi viszonyok miatt.