Magyar falu program fejlesztések

Magyar Falu Program

Nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak a Magyar falu program idei forrásaiból – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy idén tizennégy pályázati kiírás jelent meg a Magyar falu programban, ebből háromban hirdetnek hétfőn eredményt. Mint mondta, az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert.

Hozzátette, hogy egy pályázó legfeljebb 40 millió forintos támogatást nyerhetett el.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ideivel együtt több mint 40 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programban önkormányzati utcák építésére, felújítására.

Két másik pályázatban egyházi közösségi terek kialakítására, meglévők fejlesztésére lehetett pályázni, és működtetésükre. A pályázat keretösszege hárommilliárd forint volt, épületfejlesztésre legfeljebb 25 millió forintra lehetett pályázni, működtetésre – bértámogatásra és eszközbeszerzésre – pedig legfeljebb ötmillió forintot nyerhettek el a pályázók.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy 319 pályázót tudnak értesíteni arról, hogy támogatást nyertek.

A pályázók a kormany.hu oldalon tudják ellenőrizni pályázatuk sikerességét.

Ezek az idei első eredményhirdetések – mondta a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a következő hetekben továbbiak várhatók.

MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .