Adventi vásár a Bazilikánál

2011. november 27-én délután ünnepélyes keretek között megnyílt az első adventi vásár a Szent István téren. Budapesten a karácsonyi vásárról mindannyiunknak a Vörösmarty tér jut eszünkbe. Mostantól a Bazilika lábánál – kihasználva a csodálatos környezet adta lehetőségeket – is ünnepelhetünk, készülődhetünk a karácsony eljövetelére.

 

{module 221}

Az ünnepi vásárt Rogán Antal, az V. kerület polgármestere, illetve Erdő Péter bíboros nyitották meg. Rogán Antal kihangsúlyozta, hogy végre eljött annak az ideje, hogy ezen a szimbolikus helyen olyan vásár jöhessen létre, ahol méltón ünnepelhetjük az adventet és a karácsonyt. Erdő Péter bíboros köszöntő beszéde után meggyújtotta a hatalmas adventi koszorú első gyertyáját. 

A 8 méter magas, kék színben pompázó karácsonyfa körül ingyenesen használható négy évszakos jégpálya várja a korcsolyázókat. A vásárban különleges kézműves ajándékok, ínycsiklandó finomságok, utcazenészek várják a látogatókat az elmaradhatatlan – testet melegítő – forralt bor és kivételes pálinkák mellett.

S ahogy minden ilyen alkalommal a jótékonykodás, az adakozás most is nagy hangsúlyt kap. 50 hátrányos helyzetű gyermek írhatott levelet karácsonyi vágyairól. Ezek a levelek megvásárolhatók azzal a feltétellel, hogy a levélben leírt álmokat a levél megvásárlója megvalósítja.

{module 221}