Nyílik a síszezon az Alacsony-Tátrában

December 2-án, pénteken nyitják meg a síszezont az Alacsony-Tátrában Jasnán, valamint a Magas-Tátrában Tátralomnicon /Tatranská Lomnica/ és a Csorba-tón /Štrbské Pleso/. Az első napon ezekben a síközpontokban a sízés egy euróba fog kerülni. A sípályákat már november 11-től fokozatosan műhóval látják el. Az utolsó napokban tapasztalható inverz-szerű időjárás ellenére is, amely komplikálja a sípályák havasítást, Jasnán, Tátralomnicon és a Csorba-tón lesz sízés. /www.vt.sk , www.jasna.sk/

 

{module 221}

Szombaton, december 3-án Jasnán szórakoztató program várja a látogatókat a havon, és a hón kívül is. A tömeges sícipős verseny is jó mulatság lesz. Jasnán az új sportüzletet Petra Kvitová, a wimbledoni győztes avatja fel. A sízőket és a nem sízőket is várja a csúcssportolók FreestyleSnowboard exhibíciója. 

A téli síszezon ünnepélyes megnyitása a Magas-Tátrában egy héttel később lesz, december 10-én, a tátralomnici síközpontban.

A Tatry mountain resorts, a.s. társaság a legnagyobb cég a szlovákiai idegenforgalom területén. A társaság az Alacsony-Tátrában és a Magas-Tátrában rendelkezik és üzemeltet síközpontokat és hoteleket. Ide tartoznak az Alacsony-Tátrában a Jasná síközpont, valamint a Grand Jasná, a Tri studničky és a SkiZáhradky hotelek, továbbá a TMR társaság a Magas-Tátrában üzemelteti a Tatranská Lomnica, Starý Smokovec és a Liptovská Teplička síközpontokat, valamint a Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, a Grandhotel Starý Smokovec és a Hotel FIS Štrbské Pleso hoteleket.  

A mai napig a Tatry mountain resorts társaság a feltüntetett központokba több mint 70 millió eurót fektetett be, és további 65 millió euróval tervez hozzájárulni hegységeink sztenderdjének és látogatottságának fokozásához az elkövetkező években. A társaság utolsó akvizíciója a Tatralandia Aquapark /www.tatralandia.sk/

{module 221}