Nagymarosi csípős fesztivál 2021

Nagymarosi csípős fesztivál

A „nyár legforróbb napja”, ígérik a szervezők és mindent meg is tesznek a kiállítókkal, árusokkal karöltve, hogy augusztus utolsó hétvégéje emlékezetes legyen az odalátogatóknak. „Pattanj fel a vonatra a Nyugati pályaudvaron, pattanj le Nagymaros-Visegrádon és vesd bele magad a Gasztromazochisták országos ünnepébe!” – invitálják a csípős-fanatikusokat, vagy csak egy kis hétvégi kiruccanásra vágyókat.

A Nagymarosi termelői piac a Nagymarosi Csípős Fesztivál legfontosabb helyszíne. Innen indult az egész rendezvény ötlete, ahol szombatonként hagyományosan termelők árulják portékájukat. A piac árusai ezen a napon rengeteg csípős finomsággal készülnek; csilis sajtok, kolbászok, sütemények, mézek és kitudja még milyen meglepetések várnak a gyanútlan nézelődőkre. A program idén is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de kibővített helyszínen és hosszabb időtartamban, egészen estig fog tartani.

Idén is rengeteg ismert és kevésbé ismert chilitermelő érkezik az ország különböző szegleteiből, sőt külföldről is, hogy a közönséggel megismertesse különleges csípős termékeit. Több mint 40 Termelő, akik hagyományos módon, itt mutatják be az idei újdonságaikat. A csípős élmény fokozásában a helyi vállalkozások is részt vesznek. A résztvevő helyszínek, illetve a piac árusai csípősfesztivál zászlókat kapnak, hogy felhívják a figyelmet csípős termékeikre. Lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok, kolbászok. A nagymarosi Piaccino Premium Coffee megálmodta és saját recept alapján készít egy igazi kávékülönlegességet, mely a CHILICCINO névre hallgat. A pikánsan chilis és csokis krémes kávé felejthetetlen íz harmóniát alkotnak.

A Nagymarosi Csípős Fesztiválon nem csak gyomrokat igyekeznek jóllakatni, hanem változatos zenei programmal is készülnek a Csípős színpadon, ami teljessé teszi az élményt. Fellép többek között Denver Bob Hobbes, Benkő Zsolt, a kedvenc Blues gitáros, aki fiával együtt tépi majd a húrokat, Chat’s mood trio, Weinkillers. Természetesen minden chilis program kötelező eleme a csili evő verseny, mely 14:50-kor kezdődik.

Nagymarosi Csípős Fesztivál

2021 augusztus 28-29.
Nagymaros, Fő tér
Nagymarosi termelői piac

A fesztivál programja

10.30 Megnyitó
11.00 Denver Bob Hobbes
12.00 Csípős Tombola
13.00 Chat’s mood trio Jazz
14.50 Csípős Evő verseny
16.00 Weinkillers
17.15 „Zenél a Dunakanyar-Kikötő koncertek”
17.50 Benkő Zsolt és fia Blues
19.10 Folksteps
20.30 Kitti Live

További részletek a fesztivál facebook oldalán
illetve a facebook esemény oldalán
fotó: Nagymarosi csípős fesztivál facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .