Óriásit szólt az Alfa Fesztivál a pünkösdi hétvégén

Óriásit szólt az Alfa Fesztivál a pünkösdi hétvégén

Kirobbanó energiák, acélos, kemény hangzás, pörgős ritmus, őszinte szövegek és lírai balladák 3 napba sűrítve – az Alfa Fesztivál korlátokat ledöntve hódította meg és hozta lázba a közönséget.

Óriásit szólt az Alfa Fesztivál a pünkösdi hétvégén

A magyar könnyűzenei szcéna kiválóságai egymás után léptek a fesztivál nagyszínpadára, hogy a zene erejével eufórikus állapotba kerítsék a fesztiválozókat.

Az Alfa május 22-én, pénteken Don Gatto metal koncertjével indult el a bulizás rögös útján, hogy a fesztivál végén eksztázisba torkolljon, és feledhetetlen élménnyel gazdagítsa a látogatókat. Olyan ikonikus zenekarok előadásai voltak hallhatóak a 3 nap alatt, mint a 25 éves Republic, Nagy Feró és a Beatrice, Auróra, Ossian vagy az Alvin és a mókusok. A feltörekvő bandák mellett, mint a nagyszínpados Babel, Joystix, Hősök, a helyi együttesek, mint a Noctis, The Gain Music és a várpalotai Végállomás is helyet kaptak a programban, színesítették a fesztivál zenei palettáját.

A nemzet csótányának is becézett, fehér pöttyös piros (nyak)kendős Nagy Feró fergeteges rock and roll party-t varázsolt zenekarával a Cseri Parkerdőbe. Az általa írt örökzöld slágerekre az egész fesztiválsereg együtt énekelt és táncolt, a vidámság és boldogság tükröződött az arcokon. 

A régi nagy öregek mellett olyan népszerű zenekarok szórakoztatták a fiatalságot, mint az Ivan and the Parazol, az Intim Torna Illegál, vagy a női test által megihletett (Feneked a gyengém című számmal) és befutott Halott Pénz. A haverok, csajok, buli, nyár, szabadság mind ott volt az éterben a koncertek alatt.

A hip-hop nagymestere, Sub Bass Monster vadonatúj zenekarával kiegészülve tért vissza az Alfa színpadára, régi és új számainak szókimondó szövegeivel, közvetlen stílusával és ’Ábel a kábel rengetegben’ rap előadásával mindenkit levett a lábáról.

A fesztivál leglátványosabb show-ját az Anna and the Barbies adta, olyan elementáris energiákkal vonták magukhoz az embereket, amelynek nem lehetett ellenállni. Pásztor Anna extravagáns kakas jelmezben lépett a színpadra, forrósította fel a hangulatot és kicsit sem gyáva „zenei forradalmat” robbantott ki, miközben többször is a tömeg közé vetette magát.

Az Auróra zárta a 2015-ös Alfa Fesztivál programját, az őrület a tetőfokára hágott, a művészek és a rajongók „egymás gyógyszerei” voltak a zene hullámhosszán, egy utolsó nagy üvöltésben szakadt ki a tömegből a maradék feszültség és áradt szét a szabadság feeling.

Hip-hop-pal fűszerezett, hatalmas punk-rock buli volt a Cseri Parkerdőben, 3 napon át szólt a Rock ’N Roll, az apróságoktól az öreg rocker harcosokig mindenki felhőtlenül szórakozott és merült alá a színes fesztivál-élményben.

ALFA, ahol a fesztivál kezdődik.