Az Emirates Pavilon futurisztikus élménnyel várja a Dubaji világkiállítás látogatóit

Az Emirates Pavilon futurisztikus élménnyel várja a Dubaji világkiállítás látogatóit

Az Emirates Pavilon ultra-futurisztikus látványvilággal várja látogatóit, hogy bepillanthassanak a kereskedelmi légi közlekedés jövőjébe. A Dubaji világkiállítás kihagyhatatlan látnivalója október 1-jén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az Emirates kétemeletes, interaktív pavilonja a „Lehetőség” negyedben található, és betekintést enged a jövő légi közlekedésébe bemutatva a következő 50 év tudomány és technológiai innovációit.

Az Emirates Pavilon építése 2019 márciusában kezdődött, és az épület 2021 júniusára készült el. A tervezés és a kialakítás során számos fenntarthatósági szempontot vettek figyelembe: a pavilon váza regionális és újrahasznosítható anyagokból készült, olyan eljárásokkal, melyek csökkentik az energia- és vízfogyasztást. Az Emirates Pavilon kétemeletes dizájnja és homlokzata egy repülőgép szárnyát mintázza, ahogy a 24 alumíniummal borított szárny két oldalról körbeveszi az épületszerkezetet. A pavilon külső világítását egy 800 méteres LED-rendszerrel oldották meg, mely éjszaka vibráló színekben tündököl. A beltér világos, ultramodern kialakítása ellenben természetes fénnyel játszik.

Az Emirates Pavilon látogatóinak az alábbi élményekben lehet része

  • „A repülés tudománya”: hologram modelleken demonstrálják, hogyan repülnek a repülők – többek között a felszállás, a tolóerő, a gravitáció és a húzóerő fogalmát magyarázzák el.
  • „Tisztább ég”: a berendezés bemutatja, hogy a jövőbeni innovációk hogyan kapcsolódnak a világ legnagyobb kihívásaihoz: fenntarthatóság, népességnövekedés és technológiai fejlesztések. A látogatók egy interaktív kvízben összemérhetik tudásukat a jövőbeni repülési technológiákról.
  • „A jövő laborja”: a látogatók megismerhetik a robotokat, melyek a jövő mainál erősebb, de mégis könnyebb szerkezetű repülőgépeit gyorsabban szerelik majd össze.
  • „Meghajtás és hajtómű”: az interaktív képernyők animációk segítségével mutatják be a jövő hajtóművét és a modern üzemanyag-technológiákat, mint például a hiperszonikus, a hidrogénes, a hibrid és az elektromos meghajtást, kiemelve hatásukat a kibocsátásra, a fenntarthatóságra, a kényelemre és a sebességre – mindezt valósághű légi hajtóművek segítségével.
  • „Tervezd meg tökéletes repülőgéped”: a látogatók tesztelhetik tudásukat és megtervezhetik, majd reptethetik a saját egyedi és futurisztikus repülőgépüket. Egy érintőképernyő segítségével kiválaszthatják a repülőgép típusát, a meghajtást, a szárnyakat, és a festést, melyet egy repülőgép szimulátorban meg is reptethetnek.
  • „A jövő repülőtere”: az Emirates elképzelte a jövő repülőterét is, hogy bemutassa, hogyan működnek a biometrikus rendszerek, az adatelemzés és az okos technológiák.
  • „Éld át a holnapod”: a látogatók VR szemüvegeken keresztül adhatják át magukat az interaktív élménynek, hogy felfedezzék a jövő repülőgépeinek belső kialakítását.
  • „A jövő élménye”: A látogatás végén az Emirates Pavilon egy 3D mozifilmmel várja a látogatókat, amely 3D-s grafikákkal foglalja össze a pavilontúra során szerzett ismereteket.

A világkiállítás látogatói előre megtervezhetik túrájukat az Emirates Pavilonba, hiszen látogatásuk időpontját szeptember 22-től akár le is foglalhatják. Az Emirates Pavilon a világkiállítás minden napján reggel 10 és este 10 óra között tart nyitva.

A Dubaji Expo 2020

A Dubaji Expo 2020 az első világkiállítás, melyet a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában (a MEASA régióban) rendeznek meg. Az esemény a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek kihasználása tematikája köré épülve bemutatja a nemzetközi együttműködés és innováció kiemelkedő példáit.

A hat hónapos, változatos programkínálat tele van olyan élményekkel, melyek minden korosztály, és a nemzetközi közönség számára is érdekesek, beleértve a tematikus heteket és a szórakozási, illetve tanulási lehetőségeket. A művészet és a kultúra szerelmesei, a gasztronómia és a technológia rajongói kiállításokra, workshopokra, előadásokra, élő showkra és sok további programra számíthatnak. A látogatók megtekinthetik nemzeti pavilonjukat is, hogy otthon érezzék magukat, míg a 190 további ország pavilonjában megismerhetnek más kultúrákat, vagy megnézhetik a különleges tematikus pavilonokat, hogy elkalandozzanak a jövőbe és felfedezzék a legújabb innovációkat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .