Szentendrei jazz- és borfesztivál

Szentendrei Jazz és Bor Fesztivál 2021

Tizenkét zenei produkcióban összesen ötven zenész lép fel a 9. Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon, amelynek vendégei számos borászat és gasztrokiállító termékeit is megkóstolhatják péntektől vasárnapig.

Szentendre belvárosának sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán az ország neves magyar pincészetek várják az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig három napra Jazz udvarrá alakul erre, ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg a közönség – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

„Karosi Júlia énekesnő Bartók és Kodály példáját követve indul kortárs irányba, Lantos Zoltán elektromos hegedűn hoz elképesztő groove-okat. Az álomszép gitározás három mestere, a költő Bende Zsolt, a varázsló Gyémánt Bálint és a filozófus Gadó Gábor adnak együtteseikkel koncertet. A Bop Cats ellenállhatatlanul idézi meg a jazz hagyományból Cannonball Adderleyt. Charles Mingus modernségét Ajtai Péter szextettje teszi újra átélhetővé” – fogalmaz a fesztivál ajánlója.

A közlemény szerint az altszaxofonos Tóth Viktor „kikacsint” Charlie Parkerre a DJ pult mellől, ahogy Vörös Niki is felidézi híres énekesek örökzöldjeit. A klasszikus orgonista Fassang László új oldaláról mutatkozik be Ávéd János együttesében, Nagy János triójának nemcsak a felállása lesz meglepő, hanem a hangzása is, Lukács Miklós pedig cimbalmon ad koncertet.

A fesztivál programját városismereti és gasztronómiai séták, pincetúrák és boros workshopok egészítik ki, a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók pedig borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal készülnek.

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál teljes programja a https://szentendreprogram.hu/fesztivalok/szentendrei-jazz-es-borfesztival linken érhető el.

MTI

Szentendrei Jazz és Bor Fesztivál 2021

2021 szeptember 24-26.
Szentendre, Barcsay-udvar

Bővebb információ és a programok elérhetők a fesztivál honlapján
Jegyvásárlás: Tourinform Iroda Szentendre (2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.), illetve online
Jazz- és borfesztivál facebook esemény oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .