Múzeumok éjszakája Hortobágyon

Pusztai ÁllatparkA Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjaival először kapcsolódik a 2011. június 18-án országosan megrendezendő Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. A változatos programok Hortobágy településen és környékén több helyszínen zajlanak egyszerre.

{module 221}

Az „Egy éjszaka a vadak között” elnevezésű programban lehetőség van közelebbről is megismerkedni a Pusztaszafarival. Ezen az éjszakán (18.00-23.00) a Vadasparkban egy exkluzív naplemente szafarin, fajbemutató (farkas, vadmacska, fakókeselyű) előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.  Érdekességként, a naiv Piroska és a farkas meséje is megelevenedik.

Hortobágy falu központjában, több helyszínen, rendhagyó tárlatvezetésekkel és meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket. Az érdeklődök a betyáros pásztorokról, az ember és a természet viszonyáról hallgathatnak rövidebb előadásokat a Pásztormúzeum épületében. A Látogatóközpontban az esti madárhangok megfigyelésére és éjszakai tárlatvezetésre van lehetőség.

Egy igazi zseblámpás felfedező túrán vehet részt az, aki ellátogat a Pusztai Állatparkba. Itt, a Kárpát-medence őshonos állatainak éjszakai viselkedését mutatják be. A szakvezetések 18 és 22 óra között két óránként indulnak.

Ha még nem hallotta a Bölömbikát „bőgni”, feltétlenül látogassa meg a Hortobágy-Halastón található Vonuláskutató Állomást június 18. éjszakáján. 17 órától 22 óráig madárgyűrűzés keretében az alkonyati és éjszakai madárhangok megismerésére is lehetőség nyílik.

{module 221}