700 éve őrzik a hagyományt Ausztria zöld szívében

700 éve őrzik a hagyományt Ausztria zöld szívében

Lehet-e egy karácsonyi vásár izgalmasabb, mint Ausztriában, ahol azt hétszáz éve kitalálták? A magyarok kedvenc osztrák tartományában, Stájerországban található az adventi vásárok fellegvára, ahol 50 különböző vásár várja a látogatókat. Élje át az igazi stájer adventi hangulatot az alábbi különösen szép karácsonyi vásárok egyikén!

700 éve őrzik a hagyományt Ausztria zöld szívében

Bensőséges hangulat Mariazell-ben

A varázslatos stájer kisváros híres bazilikája előtt rendezik meg november 26. és december 20. között Ausztria legnagyobb hagyományőrző karácsonyi vásárát. A bazilikának magyar vonatkozása is van, hiszen Nagy Lajos király építtette, így a magyar látogatók még a híres stájer vendégszeretetnél is melegebb fogadtatásra számíthatnak. A mariazelli adventen állítják fel Ausztria legnagyobb, 12 méteres adventi koszorúját.

Graz, a gyerekek kedvenc karácsonyi vására

A grazi óváros különböző pontjain, egymástól sétatávolságra 14 adventi vásár gondoskodik a karácsonyi hangulatról. A főtéren minden vasárnap változatos gyerekprogramok, a Kleine Neutorgasse-én nosztalgia óriáskerék, körhinta és mesevonat, a Karmeliták terén pedig korcsolyapálya és barkácsműhely várja a gyerekeket.

Leoben, a bejárható mesekönyv

A leobeni karácsonyi vásár fénypontja az óriáskerék, amelyről 30 méter magasságból csodálhatjuk meg a karácsonyi díszkivilágításban pompázó várost. Az adventi időszakban az óvárost egy ingyenes karácsonyi sétavonattal tekinthetjük meg.

Ínyencek adventje Schladmingban

A Scladming központjában rendezett vásáron a helyiek regionális finomságokkal gondoskodnak róla, hogy ne maradjon étlen-szomjan a látogató. Feltétlen próbálja ki a stájer sajtokat és a különleges, tökből készült fogásokat! Édesszájúaknak kötelező a stíriai metélt és az almás pite.