A digitalizáció áll a DZT helyreállító stratégiájának fókuszában

A digitalizáció áll a DZT helyreállító stratégiájának fókuszában

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a tényeken alapuló helyreállító stratégiájában a beutazás terén célzottan veti be a digitális eszközöket az ügyfelekkel való intenzív kommunikáció érdekében. Itt a márkatudatosság (brand awareness) és az inspiráció áll a középpontban. Az ügyfélkommunikáció különböző lépcsőiben az empátia-kampányoktól a lockdown-fázisok alatt a nemzetközi piacokon a digitális rendezvényeken és workshopokon át a szakma számára egészen a célzott termékkampányokig a párbeszéd interfészek (conversational interfaces), a mesterséges intelligencia (pl. chatbotok), a machine learning, illetve a predictive elemzések segítségével a DZT konzekvensen kihasználja a digitális lehetőségeket.

A DZT a turisztikai marketingszervezetekkel és számos már projektpartnerrel közösen erőteljesen kiáll az innovatív és felelősségteljes adatfelhasználás, illetve a nagy teljesítményű adatinfrastruktúra mellett és ezáltal megnöveli a németországi turizmus adatkompetenciáját. A projekt leképezi a német kormány által kialakított új adatstratégia minden cselekvési területét.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „Az elemzők egyetértenek abban, hogy a nemzetközi turizmus felépülése a koronakrízis után 2021-ben indul el. Most az a legfontosabb, hogy erősítsük az Úticél Németország iránti márkatudatosságot és hogy anticiklusos marketinggel ráirányítsuk a keresletet utazási kínálatunkra. A digitális formátumok és technológiák további lehetőségeket nyitnak meg számunkra, hogy célzottan építhessük ki az ügyfelekkel való kommunikációt, intenzívebbé tehessük a kapcsolatainkat a nemzetközi turisztikai szakmával és hogy megoszthassuk új tapasztalatainkat a németországi turisztikai partnereinkkel. A 2020-as krízishelyzetet már kihasználtuk arra, hogy erőteljesebbé tegyük digitális profilunkat. Közösen megerősödve vezetjük majd ki a németországi beutazó turizmust a koronavírus krízisből.“

Open Data-/Knowledge Graph-projekt a felhasználási fázisban

Annak érdekében, hogy megfeleljünk a globális platform-ökonómia növekvő technológiai és kereskedelmi kihívásainak, az Úticél Németország turisztikai ajánlatait minden digitális csatornán a mesterséges intelligencián alapuló alkalmazások segítségével is meg kell tudni találni és célzottan ki kell tudni játszani az ügyfelek számára. Ennek része, hogy minden résztvevő adattartalmát a turisztikai értéklánc mentén teljesen rögzítsük, szemantikailag strukturáljuk és különböző interfészeken hozzáférhetővé tegyük. Ezáltal új lehetőségek is megnyílnak más üzleti modellek számára, mint például a start-upok területén. A DZT annak érdekében, hogy támogassa a szolgáltatókat és a desztinációkat a globális szereplők versenyében, tovább fejleszti az Open Data-/Knowledge-Graph-projektet a németországi turisztikai szakmában. Első használati példák (use cases) 2021. második negyedévében várhatóak.

A virtuális rendezvények biztosítják a folyamatos szakmai kapcsolatot

A nemzetközi utazási szakmával való kapcsolattartás meghatározó formája 2021-ben is digitális lesz. Ezért a DZT kiállítóként minden külföldi képviseletével részt vesz az ITB Berlin NOW szakmai vásáron március 9–13. között. Ezáltal a Német Turisztikai Hivatal összeköti a küldőpiacok kiemelt szakmai résztvevőit, hogy helyreállító stratégiákat és projekteket dolgozzanak ki a koronakrízisből egy közös nemzetközi piaci feldolgozás érdekében 2021-re, illetve hogy a párbeszédben jövőbeli perspektívák jöhessenek létre.

A fenntarthatósági stratégiájának keretében az ITB NOW vásárral párhuzamosan a DZT március 12-én megrendezi az Akadálymentes utazás napját. A rendezvény 10 éves jubileuma alkalmából idén először virtuális formátumban kerül megrendezésre.

Az Úticél Németország legnagyobb incoming workshopja, a Germany Travel MartTM (GTM) szintén az aktuális koronavírus-járvány miatti helyzet, illetve az előző év pozitív tapasztalatai miatt ismét virtualGTM-ként online kerül megrendezésre. Időpontja: 2021. április 25–27.

Digitális alkalmazások az intenzív ügyfélkapcsolat érdekében

A DZT a virtuális térben további formátumokat is felhasznál a végfelhasználókkal való párbeszédben. Így például a mesterséges intelligenciára épülő chatbotok bevetése már az ötletelés és a tervezés időszakában megnöveli a szolgáltatási minőséget a potenciális vendégek számára. A közösségi média marketingben a DZT a virtual reality, augmented reality és mixed reality mellett többek között a gamification-re épít (játékosítás), hogy még jobban elérje a fiatalabb korosztályt, és felkeltse érdeklődését az Úticél Németország iránt.

DZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .