A Ryanair iparágvezető ‘A-‘ minősítése a környezetvédelem terén

Ryanair légitársaság

Ryanair bejelentette, hogy ‘A-‘ minősítést kapott a CDP, Carbon Disclosure Project nemzetközi non-profit szervezettől, amely segíti a szervezeteket környezeti hatásaik nyilvánosságra hozatalában. A CDP olyan információk gyűjtését és elemzését végzi, amelyek segítik a vállalatokat abban, hogy fenntarthatóbb módon működjenek és hatékonyabban csökkentsék környezeti lábnyomukat. A CDP évente adja ki jelentéseit és minősítéseket ad a résztvevő vállalatoknak és városoknak az általuk nyújtott környezeti adatok alapján.

A 2023-as év során Ryanair folytatta ambiciózus dekarbonizációs terveit. Az légitársaság folytatta új B737-8200 „Gamechanger” gépek szolgálatba állítását, amelyek 4%-kal több férőhelyet kínálnak, miközben 16%-kal kevesebb CO2-t bocsátanak ki. Emellett üzemanyag-partnerekkel együtt dolgozik azon, hogy felgyorsítsa a SAF, (Sustainable Aviation Fuel) az úgynevezett fenntartható repülőüzemanyagok ellátását Európa-szerte.

300 darab Boeing MAX-10 repülőgép rendelése után, amelyek 21%-kal több ülést biztosítanak, miközben 20%-kal kevesebb CO2-t bocsátanak ki, a Ryanair újra meghatározta a Csoport környezeti céljátt. Ez a cél 2031-ig a 50 gramm CO2 kibocsátást célozza meg utas/km-re vetítve. Továbbra is finanszírozza a repülés dekarbonizációjával kapcsolatos kutatásokat a Trinity College Dublin-ban található Ryanair Fenntartható Repülési Kutatóközponton keresztül.

Ryanair Fenntarthatósági Igazgatója, Thomas Fowler elmondta: „Nagy örömmel fogadjuk az ‘A-‘ minősítést a CDP-től. Ez a minősítés a Ryanair iparágvezető CO2 kibocsátási intenzitását és ambiciózus kibocsátás csökkentési stratégiáját tükrözi.”

Ez a Ryanair számára nem csupán egy újabb elismerés, hanem egyben megerősítése annak, hogy a légitársaság hatékonyan és elkötelezetten lép fel a környezetvédelem érdekében. A ‘Gamechanger’ gépek és a kibocsátási célok újraértelmezése azt jelzi, hogy a Ryanair elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és továbbra is szilárd lépéseket tesz a klímaváltozás elleni harcban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .