A Német Turisztikai Hivatal csatlakozott a Global Sustainable Tourism Council-hoz

Eibsee, Garmisch-Partenkirchen - Németország, turisztika
Eibsee, Garmisch-Partenkirchen

Újabb lépés a fenntartható turizmus irányába

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepén csatlakozott a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsához. A hivatal ezúttal hivatalosan is tagja ennek a rangos nemzetközi szervezetnek, amely az utazási szektor fenntarthatóságának globális irányelveit határozza meg.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke kiemelte a lépés fontosságát, megjegyezve, hogy Németország az elmúlt években kiemelkedő erőfeszítéseket tett a fenntartható turizmus terén. Hedorfer szerint az utazási szakma vezetőinek és kulcsfontosságú szereplőinek több, mint háromnegyede elismeri Németországot fenntartható desztinációnak és a németországi utazási ajánlatokat is ennek megfelelően értékesíti. Ez a lépés nem csupán a DZT számára kínál új perspektívákat, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy a német turisztikai szakemberek a nemzetközi színtéren is aktívan részt vegyenek a fenntartható turizmus előmozdításában.

A GSTC 2008-ban alakult közhasznú szervezet, melyet a Turisztikai Világszervezet (UNWTO), az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (UNEP), a Rainforest Alliance és az Egyesült Nemzetek Alapítványa hozott létre. Célja a turizmus fenntarthatóságának előmozdítása, és a szektorban érvényesülő globális standardok meghatározása. A GSTC által meghatározott kritériumok nemcsak a képzést és továbbképzést segítik, hanem a politikai döntéshozatalt is támogatják, továbbá iránymutatást nyújtanak a folyamatok méréséhez és irányításához.

A GSTC akkreditációs rendszere környezeti, társadalmi, gazdasági és kulturális szempontok alapján értékeli a turisztikai szervezetek és desztinációk fenntarthatóságát. A tanácsnak jelenleg 438 tagja van, köztük 63 desztinációs menedzsmentszervezet és turisztikai hivatal, valamint számos vállalkozás, szövetség, non-profit szervezet, tanácsadó cég és kutatási intézet.

A DZT tagsága a GSTC-ben egyértelműen azt jelzi, hogy Németország komolyan veszi a fenntartható turizmus előmozdítását, és elkötelezett amellett, hogy vezető szerepet játszék ezen a területen. A közös erőfeszítéseknek köszönhetően a jövőben még több fenntartható és felelős utazási lehetőség várható azok számára, akik Németországot választják úti céljuknak.

fotó: Jens Wegener / DZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .