A Ryanair további növekedést jelentett be

Ryanair légitársaság

A Ryanair, Európa és Budapest első számú légitársasága február 24-én bejelentette eddigi legnagyobb nyári menetrendjét a budapesti repülőtéren, két további, Budapesten állomásoztatott repülőgéppel (200 millió dolláros többletberuházás) 2022 nyarára, hogy megünnepelje bázisa 2012. februári megnyitásának tizedik évfordulóját. A Ryanair budapesti bázisú flottája így 8 itt állomásoztatott repülőgépre nő, amelyek közül 2 Boeing 737 8-200 új generációs repülőgép lesz, amelyek 4%-kal több ülőhelyet biztosítanak, 16%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és 40%-kal alacsonyabb zajkibocsátást okoznak. A Ryanair több mint 800 millió dolláros budapesti beruházása 240 jól fizetett légiközlekedési munkahelyet és 4000 közvetett munkahelyet fog támogatni a budapesti régióban.

A Ryanair 2022 nyári (eddigi legnagyobb) budapesti menetrendje a következőket fogja nyújtani:

· 8 repülőgép – ebből 2 Boeing 737 8-200 új generációs repülőgép
· 800 millió dolláros befektetés Budapesten
· összesen 62 útvonal – 8 új: Stockholm, Bournemouth, Köln, Krakkó, Kaunas, Riga, Shannon és Torino
· több mint 500 járat hetente
· összesen több mint 4000 munkahely

A Ryanair 2022 nyarán heti 500 járatot fog üzemeltetni (150-el többet, mint 2019-ben, a járvány előtti utolsó nyáron), hogy budapesti ügyfeleinknek bőséges választékot biztosítson a legjobb európai úti célokra Görögországba, Spanyolországba, Olaszországba és Portugáliába, és egyúttal két kiesett nyár után a magyar turizmusnak is lehetőséget biztosítva a fellendülésre.

A több mint 60 útvonalnak köszönhetően a budapesti ügyfelek és az ide látogatók a legalacsonyabb viteldíjakkal foglalhatják le jól megérdemelt nyaralásaikat, és repülhetnek olyan izgalmas úti célokra, mint Barcelona, Róma, Párizs és Lisszabon. Minden idők legnagyobb budapesti nyári menetrendjének megünneplésére a Ryanair akciót hirdet; a jegyárak már 19,99 eurótól, illetve 7199 Ft-tól elérhetők, február 27-ig történő foglalással, kizárólag a Ryanair.com honlapon.

Jason McGuinness, a Ryanair kereskedelmi igazgatója elmondta:
„Európa és Budapest legnagyobb légitársaságaként a Ryanair örömmel ünnepli budapesti bázisa megnyitásának tizedik évfordulóját azzal, hogy 2022 nyarára minden idők legnagyobb budapesti menetrendjét, illetve két további Budapesten állomásoztatott repülőgépet jelent be (200 millió dolláros többletberuházással).

A Ryanair Budapesten állomásoztatott flottája így (összesen 800 millió dolláros beruházással) nyolc repülőgépre bővül, amelyek közül 2 Boeing 737 8-200 új generációs repülőgép lesz. Ez a bővített flotta összesen 62 útvonalat fog biztosítani, köztük 8 újjal, olyan izgalmas célállomásokra, mint Stockholm, Krakkó és Torino, valamint megnövelt járatsűrűséget olyan kedvelt nyaralóhelyekre, mint Athén, Korfu, Barcelona, Malaga, Palma és Páfosz.

A hatékony működés és a versenyképes repülőtér-használati díjak biztosítják azt az alapot, amelyen a Ryanair hosszú távú forgalomnövekedést és jobb összeköttetéseket tud biztosítani. Az elmúlt 10 évben szorosan együttműködtünk a Budapest Airport csapatával a költségek csökkentése és a szolgáltatások javítása érdekében, azok számára, akik Budapesten élnek, dolgoznak, vagy oda kívánnak látogatni. Egy olyan időszakban, amikor más légitársaságok csökkentik a budapesti menetrendjüket és leépítik alkalmazottaikat, örömmel hajtjuk végre ezt a 200 millió dolláros beruházást; tudván, hogy ezt az összeget a munkavállalóinkba és Budapestbe fektetjük be.

Minden idők legnagyobb nyári menetrendjének megünneplésére 3 napos akciót hirdetünk, 19,99 eurótól, illetve 7199 Ft-tól induló jegyárakkal, október végéig tartó utazásra, február 27. vasárnapig történő foglalással. Mivel ezeken a hihetetlenül alacsony árakon gyorsan el fognak fogyni a jegyek, ügyfeleinknek érdemes ellátogatniuk a www.ryanair.com oldalra, nehogy elszalasszák ezt a lehetőséget.”

A Budapest Airport részéről Bogáts Balázs járatfejlesztési vezető elmondta:
„Örömmel látjuk, hogy a Ryanair bizalma a magyar piac iránt a szolgáltatások bővítését eredményezi, ami lehetővé teszi számunkra, hogy utasainkat nagyobb kapacitással és még a 2019-es évhez képest is kibővített célállomás-hálózattal szolgáljuk ki. Különösen nagy örömmel üdvözöljük a budapesti bázisra érkező két új B737-800-as repülőgépet, amelyek jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás és a zajszennyezés csökkentéséhez, támogatva társaságunk erős elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .