Corps Touristique Austria

Az ausztriai turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria Egyesület július 3-ai közgyűlése az elnökség tagjává, s egyben újabb két évre az egyesület alelnökévé választotta Kovács Balázst, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi irodájának vezetőjét.

 

{module 221}

A 37 ország bécsi turisztikai külképviseletének munkáját koordináló, jelentős lobbierővel rendelkező, három és fél évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi egyesületben az alelnöki pozíció meghosszabbítása komoly turizmusdiplomáciai siker a hazai turisztikai ágazat számára. Az új magyar alelnök a turisztikai szaksajtó érdeklődésére elmondott programbeszédében a Corps Touristique Austria szervezet tudásbázisának erősítését, valamint az osztrák turisztikai ágazat vezetésével való szakmai kapcsolatok további elmélyítését jelölte meg célként. A nemzetközi turisztikai szervezetnek a Magyar Turizmus Zrt. az alapítástól kezdve tagja, az első alelnöki pozíciót korábban még soha nem töltötte be magyar szakember.

Kovács Balázs az MT Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője, a CT alelnöke okl. közgazdász, felsőfokú turisztikai-, marketing- és diplomáciai tanulmányait a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, valamint a brightoni Sussex University-n végezte. Az ELTE jogi karán doktori tanulmányokat folytatott. Négy éve vezeti az MT Zrt. ausztriai külképviseletét, ezt megelőzően kormányzati főtisztviselőként tevékenykedett a hazai államigazgatás kommunikációs- és turisztikai területén. Nős, két gyermek édesapja.

{module 221}