Frankfurt-Rajna-Majna

Hogyan is szólt a meghívó?  „Kultúra a Majna, kulináris csábítások a Rajna partjáról”. Így csábított a budapesti DZT iroda. Tudni kell, hogy a régió  központja Frankfurt, ahol mindig van mit ünnepelni, legyen az az augusztusi múzeumparty fesztivál, vagy télen a karácsonyi vásár, ahol mindig gondoskodnak arról, hogy mind a városlakók, mind a városlátogatók jól érezzék magukat.

{module 221}

Frankfurtban találkozik az egész világ, város szívében a főpályaudvar, amely Németország egyik legnagyobb vasútállomása, nemzetközi repülőtere a világ minden részéről fogad repülőjáratokat, jól kiépített elővárosi vasúthálózat, amely a várost összeköti a Frankfurt-Rajna-Majna régió többi részével, Frankfurtban pörög az üzleti, bevásárlók tömege, lüktet az éjszakai élet, aztán leülsz Alt-Sachsenhausenben a tradícionális almabort megkóstolni, vagy közvetlenül a Majna parton, amely ütőérként húzódik végig a város szívében.

Pörgés és lazítás, munka és szórakozás, hagyomány és modernitás ez Frankfurt. 

Németország egyik legnagyobb vasútállomásaFrankfurtban múzeumok sora, sétahajózás a Rajna, Majna és a Mosel legszebb uticéljaihoz, hangulatos panorámautak, zenés-táncos élményutak, romantikus tűzijátéktúrák, az UNESCO világörökséghez tartozó Rüdescheim-Koblenz, Mainz Németország borfővárosa, szőlőtőkék között andalogni, a rizlingből készülő borleves, a főtt marhafartő, snidling és tormamártással, a madártejben álmodott meggyszemek, rajnai füstölt hal. 

Frankfurt híres szülöttének Johann Wolfgang Goethének szavait idézzük, igazán „emberül” ezen a tájon élhetünk.

{module 221}