ICE LiveTour 2010

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Deutsche Bahn együttműködő partnereként egy ICE kamionnal – egy átépített, ICE-külsejű teherautóval – 2010. november 8–26. között kilenc európai nagyvárosban kampányol és mutatja be Németországot, mint úticélt. Az ICE-kamion Budapesten 2010. november 24-én, a Westend City Center előtt várja az érdeklődőket egész nap reggeltől 21 óráig.

Az ICE LiveTour központi témája a DZT 2011-es tematikus éve, a „Gyógyutazások és wellness Németországban”, de kiemelt szerep jut „Az automobil 125. születésnapja”, illetve az aktuális „Ruhr.2010 – Európa kulturális fővárosa” témaköröknek is. Így ismét üdvözölhetjük a fedélzeten a Ruhr Tourismus GmbH-t, illetve Baden-Württemberg, Stuttgart, Mannheim és Karlsruhe turisztikai marketingképviseletét is, hiszen mind fontos partnerei az „Automobil-nyár” nemzetközi kampánynak. Emellett pedig minden helyszínen a német turisztikai élet további képviselői piac specifikus ajánlatokkal is várják a rendezvény résztvevőit.

Kiemelt témakörök „Az ICE LiveTour 2010 turnéval a DZT Európa legnagyobb városaiban, központi helyszínen szólítja meg ügyfeleit, és még karácsony előtt fontos információkat, impulzusokat ad az európai utazóknak jövő évi úticéljuk kiválasztásához” – magyarázza a rendezvény hátterét Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsának elnöke.

A kamion állomásai: London, Amszterdam, Brüsszel, Colmar, Zürich, Milánó, Bécs, Budapest és Prága.

A DZT és partnerei minden városban forgalmas helyszíneken – többek között vásárterületen, bevásárlóközpontban vagy a pályaudvar előtt – 1–3 napig mutatják be Németországot, mint úticélt. Így akár 340 ezer utazót is elérhetnek naponta.

A kamiont a vasút 175. születésnapi ünnepségsorozatának stílusában alakították ki, ami szintén a DZT egyik aktuális központi témaköre.

„A prémium termékünk, az ICE és az úticél Németország párosítása a LiveTouron erősíti mottónkat: Németországba és Németországban – természetesen vonattal” – magyarázza a Deutsche Bahn elhivatottságát dr. Oliver Haferbeck, a DB Vertrieb GmbH vezető termékmenedzsere.

A kamion megérkezése előtt különböző események hívják fel a figyelmet a különleges akcióra: a helyi média mindenhol beharangozza az ICE LiveTour 2010 érkezését, több állomáson pedig sajtórendezvények is kísérik a turnét.

A rendezvény része a Deutsche Bahn és a különböző turisztikai partnerek internetes nyereményjátéka is: a játék szórólapját az adott helyszínen osztják ki a látogatók között. Minden szórólap tartalmaz egy öt eurós Deutsche Bahn utazási kupont.