Közvetlen járat Kambodzsából Indába

Kambodzsa turizmus, kiutazás

Thong Khon a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztere tárgyalásokat folytatott India újonnan kinevezett nagykövetnőjével Devyani Uttam Khobragade-del. Megállapodtak a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés beindításáról a COVID utáni időszakban.

A két ország közötti, hosszú időre visszanyúló kulturális és vallási kapcsolatoknak köszönhetően a koronavírus járványt megelőző időszakban egyre nőtt az Indiába látogató vallási turisták száma. Kérték az indiai kormányt, hogy vallási turizmussal foglalkozó csomagok növelésével tegyék lehetővé, hogy még több kambodzsai látogathasson Indiába.

Az indai fiatalok körében is óriási az érdeklődés Kambodzsa iránt, főként Angkort és az ősi khmer templom együtteseket látogatják. A közvetlen járat beindítását egy 2002-ben aláirt légügyi egyezmény alapján a múlt évre tervezték, de a pandémia megjelenése miatt miatt az időpont tolódott.

Jelenleg csak átszállással lehet Indiáiba eljutni Szingapúr, Dél-Korea, Malajzia vagy Dubai érintésével. Így az utazás a legjobb esetben is legalább 6 órát vesz igénybe. 2020-ban 12.869 indiai látogatott Kambodzsába ami 80,2%-os visszaesést jelent 2019-hez képest amikor a látogatók száma elérte a 65,077 főt, tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.