Mesebeli Szlovák Tátra

Mesebeli Szlovák TátraValahol egy sűrű erdőkőn  és mély völgyeken túli világban rátalálsz majd meseföldre, meglátván a fenséges hegyeket, a varázslatos kastélyokat és a romlatlan természetet, beleszeretsz abba az országba, amely Európa szívében vár rád!

Fél Magyarország a Magas-Tátrában tanult meg síelni, büszkék voltunk, elmondhattuk, hogy ott jártunk. Idővel fordult a kocka, egyre többen mentek Ausztria, Franciaország, Olaszország síterepeire és sikk volt leértékelni a Magas-Tátrát.

Kérem, értékeljék  át eddigi véleményüket, mert ma már a Tátra Nyugat-Európai körülményeket biztosít, mint egy 20%-kal olcsóbban.

A Tátrában síelni jó, három óra alatt ott vagyunk és lehet, hogy napjainkban egy kicsit hihetetlen, de a Tátrában várnak és kényeztetik a magyar turistát.

Park Snow Donovaly kedvelt sí központ, amely több mint 11 km-nyi, rendszeresen karbantartott sí útvonallal áll rendelkezésre, 17 lesiklópálya közül több mint 7 km műhóval van behavazva. Egészen biztos, hogy a romantikára vágyók nem mulasztják el az izgalmas éjjeli sielési lehetőséget, vagy a látványt madártávlatból a havas hegyekre a paraglide szárnyain. Ha kedveli a snowboard-adrenalint, kedvére lesznek a freeridingra, jumpoláshoz csábító csúcs terepek, az akadályok sokaságával.

Persze ez már a haladóknak szól, de aki most akar tanulni, azokat még magyarul beszélő  oktató is várja a Patty síiskolában és kölcsönzőben.

http://www.parksnow.sk/donovaly/hu/index.php

Mesebeli Szlovák TátraÉs még nem is említettük a Park Snow összes központjában érvényes – Donovaly, Štrbské Pleso és Veľká Rača – síbérletet.  Így egy síbérlettel 32 km pályát vehetünk igénybe, ahová 8 drótkötélpálya és 18 felvonó viszi fel a téli sportok szerelmeseit.

www.parksnow.sk

A Csorbató (Štrbské Pleso) környékén a Magas Tátrában (Vysoké Tatry) december közepétől májusig élvezheti a síelést a hóval borított bérceken, a több mint 20 km hosszú gondosan karbantartott pályákon, legyen akár kezdő vagy profi.

Aki a luxust kedveli – és aki önmagát akarja kényeztetni – az foglaljon szállást az ötcsillagos Grand Hotel Kempinski-ben – amely védett műemléképület -, ahonnan Caddy carral szállítják a vendégeket a pályákhoz.

Ha megéheztünk és átfagytunk, akkor a szálló éttermében a hatalmas kandallónál melegedve finomabbnál finomabb falatokat szolgálnak fel a halkan suhanó elegáns pincérek, de aki családiasabb hangulatra vágyik, az ellátogathat valamelyik kolibába (csárda), ahol megkóstolhatja a juhtúrós sztrapacskát vagy mást a tradícionális szlovák konyha remekei közül és felfedezheti az eddig nem ismert kiváló szlovák borokat.

Álom luxuskivitelben, ülsz a jacuzziban, körülötted gyertyák, pohár pezsgő a kezedben, miközben a kint sűrűn hulló hópelyhek látványában gyönyörködhetsz.

http://www.parksnow.sk/tatry/hu/index.php

Végezetül látogassunk el Tále-ba, ahová kifejezetten a magyar turistákat várják, ahol kitalálták a babysísitter fogalmát, míg apa, anya a hegyóriások között síel, addig kedves mosolygós, nyelveket beszélő – tegyük hozzá csinos hölgyek – vigyáznak kicsinyeinkre.

Családbarát szállodák, ahogy Táléban szervezik.

http://www.tale.sk/taleweb/tale_hu.nsf

Szlovák TravelFedezze fel ezt a csodát télen is! Behavazott csúcsok, szemet gyönyörködtető völgyek, csalogatják a télisportokat kedvelő turistákat Európa legkisebb és legszebb magashegységébe a Magas-Tátrába!

Szlovákia, a kis nagy ország várja Önt télen is!

Munkatársunk utazását a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete biztosította.

Nagy Edina