Minden A320-as easyJet repülőgép megújul

Minden A320-as easyJet repülőgép megújul

Az easyJet júniustól forgalomba állította új, 6 extra üléssel rendelkező A320-as repülőgépét. Az ún. ’Spaceflex’ kialakításnak köszönhetően 180-ról 186-ra nőtt az ülések száma anélkül, hogy a sortávolság, vagy a lábtér csökkent volna.

Minden A320-as easyJet repülőgép megújul

Az új Airbus-t számos kényelmi funkcióval is felszerelték, úgy mint elkülöníthető első sor, vagy a mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdó. A London-Gatwick bázison állomásozó géppel akár a magyar utasok is találkozhatnak. Európa vezető légitársasága két éven belül minden A320-as gépét átalakítja.

A plusz 6 székhez, vagyis egy teljes sorhoz szükséges helyet a repülőgép hátsó, kihasználatlan részéből nyerték, így nem csökkent az utasok által megszokott lábtér. A légitársaságnál egyébként már 3 éve zajlik az ülések cseréje, így minden új A320-as gépet is kényelmesebb, szuper vékony Recaro ülésekkel szerelnek majd fel. Ezek nem csak nagyobb teret biztosítanak az utasok számára, de még tabletjeiket is elhelyezhetik az üléstámlákon. Az easyJet a következő két évben valamennyi A320-as gépét átalakítja belülről.

Az új repülőgépen megtalálható újdonságok

  • Mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdó
  • Az első sorban (1ABC) elkülöníthető tér az utasok számára
  • Új ülés-zsebek
  • Új, az ülések támlájára helyezett tálca, melyen az utasok ezentúl tabletjeiket is elhelyezhetik
  • Új, az utastér padlózatát teljességében lefedő szőnyeg
  • Modern dizájnnal ellátott konyharész, ahol a nagyobb tűzhelyekben egyidejűleg több ételt előkészíthető

Az újfajta kialakításnak köszönhetően a légitársaság csökkentheti az egy ülőhelyre eső költségeket, és a közelebb juthat környezetóvó célkitűzéséhez, miszerint 2020-ra 8%-kal csökkentse az egy utaskilométerre számított széndioxid kibocsátást.

Gary Smith, az új repülőgépekért felelős üzleti vezető elmondta:

„A repülőgép átalakításával lehetőségünk volt az utastér dizájnjának teljes átformálására, melynek eredménye egy letisztult, modern belső tér. Az utastér teljes hosszában LED világítást építettünk be, amely különböző színekre programozható. Az első sor elkülönítésével kellemesebb utazási élményt nyújtunk utasainknak. Az első repülőgép már megérkezett, utasaink júniustól találkozhatnak vele az easyJet hálózatán belül.”

A gatwicki bázisra szeptember végéig nyolc darab, 186 férőhelyes A320 repülőgép érkezik.