Top 100 németországi úticél 2023-ban

EuropaPark, Rust - Theme Park - Németország
EuropaPark, Rust - Theme Park - Németország

Németország szépsége, változatossága elérhető és vonzó volt 2023-ban is. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) legújabb felmérése alapján, amelyben több mint 25 ezer résztvevő vett részt 20 országból, meghatározta az idei év legnépszerűbb úti céljait. Az eredmények azt mutatják, hogy a turisták számára az élménydús szabadidős tevékenységek és a pulzáló nagyvárosok kínálata a legvonzóbb.

A felmérés alapján az élmezőnyt idén az Europa-Park Rust szabadidőpark vezeti. Ez a hatalmas szórakoztató központ bizonyítja, hogy a családok és az élménykedvelők egyaránt megtalálhatják a számukra tökéletes szórakozást. A második helyen az előző év győztese, a Miniatur Wunderland Hamburg található, míg a dobogó harmadik fokára a Brühlben található Phantasialand került.

Az érdekes és történelmi Rothenburg ob der Tauber, a sebesség rajongóinak kedvence, a Nürburgring, valamint a mesés Neuschwanstein-kastély is megtalálható a top 10-ben. A német főváros, Berlin, a lenyűgöző Schwarzwald Nemzeti Park, Hamburg városa és az Erding-termálfürdő is szerepelnek a legkedveltebb úticélok között.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke kiemelte, hogy ez a lista nem csupán egy egyszerű felmérés eredménye. A Top 100-as lista 10 éve mutatja meg Németország turisztikai célpontjainak és látnivalóinak nemzetközi ismertségét és közkedveltségét online. Ezen kívül ez a lista megerősíti a turisztikai partnerek számára, hogy sikeresek a nemzetközi piacokon. Az érdeklődés, amelyet a szavazás iránt tanúsítanak, további bizonyíték arra, hogy Németország mint úti cél, rendkívül vonzó a nemzetközi versenyben.

A germany.travel weboldal lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy kifejezzék véleményüket. Az oldal látogatói már 2012 óta választhatnak és szavazhatnak kedvenc úti céljaikra egy szabadszavas mezőben. A DZT a külföldi piacokról érkező válaszok alapján állítja össze a Top 100-as listát, így garantálva az objektivitást és a valósághű képet Németország legkedveltebb helyeiről.

Németország városai és vidékei sokszínűségükkel, kultúrájukkal és látnivalóikkal várják a turistákat. Legyen szó családi kikapcsolódásról vagy városi kalandról, Németország 2023-ban is mindenki számára kínál valamit. A www.germany.travel/top100 weboldalán böngészve mindenki megtalálhatja álmai úticélját, és felfedezheti ennek a varázslatos országnak a csodáit.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .