További sípályák nyílnak meg Jasnán

További sípályák nyílnak meg Jasnán

Szlovákia legnagyobb síközpontjában, a Jasná Alacsony-Tátra központban hozzávetőleg 10 kilométer hosszú sípálya és hét sífelvonó áll a síelni vágyók rendelkezésére.

További sípályák nyílnak meg Jasnán

Valószínűleg már ezen a hétvégén a Lúcskin (Lúčky) található fűtött kabinos felvonó és a kedvenc Turistická sípálya is üzembe lép. A túlnyomórészt műhóval borított pályákon 20-40 centiméteres a hóvastagság.

Megnyitott sípályák Jasnán

Az egyik legjobb európai síközpontban december első hétvégéjén teljes gőzzel beindult a síszezon. Megnyitották a síelők számára a piros jelzésű pályákat a Chopok északi oldalán: a Chopok – Konský Grúň szakaszon az 1c versenypályát (1c Pretekárska), a Konský Grúň – Luková szakaszon az 1b versenypályát (1b Pretekárska), a Luková – Priehyba szakaszon az 1a versenypályát (1a Pretekárska), a  2-es számú piros Májová sípályát és a 13-as számú Biela Púť kék jelzésű pályát.

Síelés a Chopok mindkét oldalán

A Chopok déli oldalára érkezők a 15 személyes kabinos felvonóval átmehetnek az északi oldalra, és leereszkedhetnek a Chopok-Észak pályáin egészen a Biela Púť sípályára, vagy síelhetnek a déli oldalon, a Kosodrevina – Srdiečko szakaszon található, Slnečná elnevezésű 31-es számú piros jelzésű sípályán.