Új brazil légitársaságok

Nella Airlines, Brazília

Miközben számos légitársaság szüntette be tevékenységét, újak is alakulnak kihasználva a pandemia nyújtotta lehetőségeket. Brazíliában két új légitársaság kezdi meg működését. Az Itapemirim Linhas Aereas (ITA Linhas Aereas) március 19-én elindítja első belföldi járatát.

A légitársaság elnöke a világjárvány időszakát jó időzítésnek tartja a repülés megkezdéséhez, mivel több brazil légitársaság is beszüntette működését, így a piacon van hely az egészséges terjeszkedésre. Flottájuk kizárólag Airbus-320 típusból fog állni, aminek elsősorban az az oka, hogy sok az erre a géptípusra kiképzett pilóta, jók a szervízelési feltételek és van elegendő bérelhető Airbus-320-as.

Az ITA szerződést irt alá az első 10 Airbusra, melyeket korábban az IndiGo,Turkish Airlines és a Vueling üzemeltett. A gépek 168 utas befogadására lesznek alkalmasak. Nem lesz rajtuk első- illetve business osztály, viszont az első 8 sor úgynevezett Comfort osztályként fog üzemelni nagyobb ülőhelyeket biztosítva az utasoknak. Az AVIANCA Brazil megszűnését követően három brazil légitársaság, a GOL, a LATAM Brazil és az Azul osztozott a brazil belföldi piacon.

Az ITA első járata Sao Paulo (Guarulhos) és Vitora között fog közlekedni. Az előzetes elképzelések szerint 17 belföldi állomásra repülnek három hubon keresztül: Sao Paulo (Guarulhos), Rio de Janeiro (Galeao) és Brazília Város. A belföldi vonalak beindítása után közeli nemzetközi állomásokra, Argentínába és Chilébe is terveznek járatnyitást. 2022-re kívánják flottájukat 50 gépre növelni. Befektetők az Egyesült Arab Emirátusokból 500 millió dollár ruháznak be a légitársaságba.

Vitoria különösen fontos az ITA számára mivel itt van az ITAPEMIRIM cégcsoport központja, mely egyben Latin-Amerika legnagyobb autóbusz üzemeltető cége.

Egy másik új légitársaság a fapados Nella Airlines, amely elsősorban regionális járatok üzemeltetését tervezi. Jelenleg 2 ATR-72/600-as gépükkel még ebben az évben Fortaleza-Jericoacoara, Piauí és Maranhão között fognak közlekedni, tájékoztatott Sárdi Rezső a brazíliai Havas Creative Tours DMC magyarországi marketing képviseletétől.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .