Új utakon az Ausztria-Klub

Egy sikeres szervezet életében is szükség van megújulásra – mondta Kapus György az Ausztria-Klub eddigi elnöke, aki az Ausztria-Klub jogi átalakításának ügyében érkezett néhány napra vissza Budapestre, az új moszkvai állomáshelyéről.

A jövőben nem Ausztria-Klub formában kívánja összetartani az Ausztriába utakat szervező magyar irodákat az Össterreich Werbung budapesti képviselete, hanem esetenkénti összejövetelekkel, amelynek a témái már most adottak – tájékoztatott Emanuel Lehner az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodájának vezetője.

A jövő évre tervezett előadások témái között szerepel az Österreich Werbung Üdülési Szolgálatának bemutatása, tippek és újdonságok a nyári hónapokra Ausztriában, ősszel a télről tartanak előadásokat, és amit már most nagyon várnak az egykori klub tagjai az a fogyasztói magatartás változása – internet és e-marketing – tudásbázis – piackutatás előadás.

Az új elképzelés szerint az eddigi Ausztria-Klub tagok mellé meghívásos alapon további 10 új utazási irodát is be akarnak vonni a közös munkába, gondolkodásba.

Az eddig anyagilag is eredményesen működő Ausztria-Klub vagyonának maradvány összegéből a volt tagok egy közös tanulmányi kirándulást szerveznek Ausztriába.

A jogilag utoljára klub-ülésnek nevezett összejövetel után a tagok közösen megtekintették a Szépművészeti Múzeum Klimmt kiállítását, majd az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Képviseletének meghívására a Gundelben koccintottak a múltra és az új típusú jövőbeni együttműködésre.