Dupla jótékonysági sztárfutammal ünnepel a Nemzeti Vágta

5. Nemzeti Vágta 2012.2012. szeptember 15-16-án, az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán több tucat híres ember vesz részt. A talán legjobban várt jótékonysági sztárfutam az idén két menetben kerül megrendezésre, hiszen már eddig is 7 híresség fogadta el a felkérést. Trokán Nóra, Szöllősi Györgyi, Pintér Tibor, Martinek János, Kaszás Géza, Homonnay Zsolt és Kunkli Tivadar már biztosan rajthoz áll szeptember közepén a Nemzeti Vágtán.

{module 221}

Homonnay Zsolt idén először méreti meg lovagló tudását a sztárfutamon. Az Operettszínház művésze több mint húsz éve lovagol. Kedvence a tereplovaglás és a túrázás.  „Nagyon szeretem, amikor együtt létezem a lovammal, s ehhez még a természet is csodálatos környezetet nyújt. Saját lovam ugyan még nincs, de kedvencem akad, ha csak lehet, Gengszter nyergébe pattanok, s már jól megszokott kis csapat vagyunk mi ketten. Most éppen a Szépség és Szörnyeteggel turnézunk Németországban, de itt is minden nap edzek egy lovasiskolában, hiszen keményen kell készülnöm a szeptemberi Vágtára, amit már nagyon várok.” – mondta az Operettszínház sztárja.

A sztárfutam két női résztvevője a tavalyi év után is örömmel fogadta el a felkérést. „Már tíz éve lovagolok rendszeresen, de  csakúgy mint tavaly, idén is külön készülök a versenyre, mert ez más jellegű gyakorlást igényel” –  mondta el Szöllősi Györgyi, az mtv műsorvezetője. Trokán Nóra is tavaly esett át a Vágta tűzkeresztségen, és teljesen megfertőzte a verseny hangulata. „Több év kihagyás után a Nemzeti Vágta kedvéért ültem újra nyeregbe, nem is volt kérdés, hogy idén újra rajthoz állok.”

Kaszás Géza már harmadszorra száll nyeregbe a sztárfutam legjobb lovasa címéért. Gyermekkorától szenvedélye a lovaglás, és tavasz óta gőzerővel készül, hogy idén végre ő vihesse haza a megtisztelő címet.

Kunkli Tivadar, a thai-boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka annyira komolyan veszi a versenyt, hogy új lovat vett az idei futamra, és a pálya mását is elkészíttette, hogy azon gyakorolhasson.

„2009-ben az öttusázók futamát megnyertem, idén, három évvel később a sztárfutamon indulok, remélem, most is jó eredménnyel.” – mondta el Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.

Pintér Tibor negyedik alkalommal indul, és a Komáromi Lovasszínház vezetése, az új darab Utolsó Betyár színpadra állítása mellett szakít időt a felkészülésre.

A jótékonysági sztárfutam a városok és falvak ünnepének egyik legnépszerűbb programja, amelynek résztvevői az általuk választott alapítványnak ajánlják föl nyereményüket. A két futam a Nemzeti Vágta utolsó napján, szeptember 16-án, vasárnap délután rajtol el.

{module 221}