Francia sí worksop

A francia sí terepek már az ez év végi, jövő évi ajánlatokkal jelentek meg Budapesten, nem titkolva azt a célt, hogy szeretnék, ha a jövőben több magyar turista keresné fel őket. Igaz, hogy a magasabban lévő francia síterületeken május 9-ig tart a szezon, de ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó terveiket realizálni tudják, már most el kell kezdeni szervező munkát – mondta Frédérique Chenal a France Montagnes igazgatója.

 

A France Montagnes a francia idegenforgalmi politika átszervezése folytán jött létre és felelős az egész francia hegyvidék téli és nyári promóciójáért. Megtudtuk, hogy a hegyvidéket kedvelők 70%-a francia 30% külföldi és a forgalom legnagyobb része 17 területre koncentrálódik.

A legtöbben Nagy Brittaniából, Belgiumból és Hollandiából érkeznek, de növekszik az orosz, lengyel és magyar turisták száma is, tavaly 20 ezer honfitársunk kereste fel ezt a vidéket – elsősorban a téli sportok kedvéért. A hozzáértők szerint a francia síterepek Európa legjobb síterepeinek számítanak, a szolgáltatások is kiválóak, így megéri Magyarországról is a hosszadalmas utazást.

Az elmúlt év tapasztalata – beleértve a magyar turistákat is -, hogy a síelési kedv nem változott, de a gazdasági válság hatására lecsökkent az átlagos tartózkodási idő. A francia síterepek átlagos kihasználtsága 70-80% között mozgott és az érdeklődés eltolódott az apartmanok irányában.