(Hungaro)ringbe szállt az MT Zrt.

(Hungaro)ringbe szállt az MT ZrtA nemzetközi sportesemények kedvező turisztikai hatásának erősítése érdekében összehangolja tevékenységét a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. Ennek jegyében Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá május 27-én, Budapesten. A megállapodás célja kettős: a külföldi piacokon Magyarország, illetve Budapest mint turisztikai úti cél nemzetközi ismertségének, valamint a hazánkba irányuló beutazó turizmusnak a növelése, belföldön pedig a Hungaroring gazdag programkínálatának, a vonzáskörzet turisztikai kínálatának népszerűsítése által a belföldi turizmus ösztönzése, a turisztikai bevételek növelése.

{module 221}

A Hungaroring Sport Zrt. olyan jelentős sportesemények szervezéséért felelős, mint a Formula 1TM ENI Magyar Nagydíj, vagy az FIA World Touring Car Championship (Túraautó Világbajnokság), amely rendezvények a nagy nemzetközi érdeklődésnek és az intenzív média-jelenlétnek köszönhetően egyaránt alkalmasak a turizmus élénkítésére és egyben Magyarország pozitív turisztikai országképének erősítésére. 

A stratégiai marketing-kommunikációs együttműködési megállapodás értelmében az MT Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. előzetesen azonosítja azokat, a közös marketingtevékenységet igénylő piacokat, amelyeken a Hungaroring Sport Zrt. szervezésében vagy közreműködésében megvalósuló rendezvények jelentős turisztikai potenciállal bírnak. A két társaság közös marketing-kommunikációs akciókat szervez az előzetesen kiválasztott rendezvények népszerűsítésére, valamint a vendégforgalom növelése érdekében saját médiafelületeiken keresztül is felhívják a figyelmet Magyarországra, illetve Budapestre mint turisztikai úti célra. Az együttműködés részeként továbbá egyeztetik a külföldi értékesítő partnerek részére közvetítendő üzeneteiket.  

A célok elérésére különböző  marketingkommunikációs eszközöket alkalmaznak a társaságok: Prezentációkat tartanak touroperátorok és értékesítő partnerek részére, tárgyalásokat folytatnak a rendezvények látogatóforgalmának növelése érdekében, valamint a lehetséges új rendezvények, versenyek indításáról. Az együttműködés részeként közös szakmai és média-tanulmányutakat szerveznek Magyarországra, illetve Budapestre, a potenciális utazásszervező-partnerek döntéshozóinak vendégül látása, illetve a Hungaroring és kapcsolódó rendezvényei népszerűsítése céljából. A megállapodás értelmében a társaságok kölcsönös megjelenési lehetőséget biztosítanak egymás számára a bel- és külföldi, motorsporthoz köthető sajtókonferenciákon, közös sajtótájékoztatókat szerveznek, továbbá egyeztetik a mindkét céget említő sajtóközleményeiket. Közös lépéseket tesznek továbbá annak érdekében, hogy különböző nemzetközi szakmai rendezvényeket, sporteseményeket a jövőben Magyarországon rendezzenek meg. Az MT Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. megosztják egymással a célok elérését segítő kutatási eredményeket és tanulmányokat, illetve összehangolják erre irányuló tevékenységüket is. Az MT Zrt. – Magyarország turisztikai kínálatát népszerűsítő – promóciós anyagai a jövőben a Hungaroring Zrt. külföldi értékesítési irodáin keresztül is terjesztésre kerülnek.

{module 221}