Az MT Zrt. új külképviselői

Magyar Turizmus Zrt. pályázataA Magyar Turizmus Zrt. 2011. február 21-én pályázatot írt ki a Csehországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, valamint az észak-európai régióban működő nemzeti turisztikai külképviseletek vezetői munkaköreinek betöltésére. A kiírásra beérkezett 38 pályázat formai és szakmai szempontok szerinti értékelése megtörtént. A szakmai Bíráló Bizottság 25 pályázót hallgatott meg személyesen is.

{module 221}

A számos szakmai szempont figyelembe vételét igénylő alapos elbírálási folyamatot követően a pályázatokat Bíráló Bizottság az alábbi eredményeket hirdeti ki a külképviselői pályázatok első körében: 

Nem történik személyi változás a következő állomáshelyeken:

Csehországban a korábbi külképviselő, Szirányi András folytatja a képviselet vezetését.
Spanyolországban szintén a korábbi képviselő, Németh József látja el a vezetői feladatokat a továbbiakban is.

Az észak-európai régióba irányuló turisztikai marketingtevékenységet továbbra is Székely György irányítja.  

Új külképviselő fog dolgozni a következő állomáshelyeken:  

Nagy-Britanniában, nyertes pályázóként Mező Ildikó veszi át a képviselet irányítását. Ildikó 2011. június 1-től csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. csapatához, július közepéig Magyarországon folytatja a felkészülést, ezután, július 19-től veszi át Londonban a munkát. Mező Ildikó diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, majd különböző légitársaságoknál dolgozott értékesítési, vezetői területeken. 2008 márciusában csatlakozott a Visit Britain-hez, ahol a közép-európai képviseletek vezetéséért volt felelős.  

Franciaországban Packi Barbara fogja betölteni a turisztikai külképviselet-vezetői pozíciót 2011 szeptemberétől. Magyarországi felkészülését augusztusban kezdi meg a társaságnál. Packi Barbara tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen, a Budapesti Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán folytatta, majd idegenvezetőként, idegenforgalmi referensként dolgozott és értékesítési tapasztalatokat is szerzett. 1999-2005 között a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki irodájának nemzetközi és EU kapcsolatok felelőse volt. 2007 óta Franciaországban él, ahol a Pays de la Loire regionális önkormányzatnál az európai együttműködések felelőse. Ezt a munkakört váltja fel a franciaországi turisztikai képviseleti munkára.  

A Magyar Turizmus Zrt. ezúton is köszöni a korábbi londoni külképviselő Kardos Endre és a korábbi párizsi külképviseleti feladatokat ellátó Oláh László munkáját. 

Folyamatban van a döntés a következő állomáshelyek esetében:

A Japánban és az Amerikai Egyesült Államokban működő magyar turisztikai külképviseletet érintő pályázattal kapcsolatban a döntéshozatal folyamatban van, a képviselők személyéről később adunk tájékoztatást.

A fentieken kívül, második körben a Magyar Turizmus Zrt. pályázatot hirdetett a németországi, olaszországi, lengyelországi és Benelux államokbeli nemzeti turisztikai külképviselet-vezetői munkakörök betöltésére. A jelentkezési határidő ezekre a pályázatokra: 2011. június 22.

{module 221}