Legendák a levegőben 2011

Dunakeszi repülőnapLegendák a levegőben címmel 2011. május 21-én 10 órától a magyar repülés évszázados történetének tiszteletére, s a repülés mai rajongóinak kedvéért repülőnap lesz Dunakeszin. Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén Kvasz András-hajdani gépének másolata és Besenyei Péter tavaly elkészült Corvus Racer gépe jelenti majd a történelmi „légihíd” két pillérét, s e pillérek között látványos, bemutatókkal teli, szórakoztató és egyben a hazai repülés értékeit felmutató programra várják az érdeklődőket.

{module 221}

Felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők. Bemutatót tart a Honvédelmi Minisztérium, látható lesz a hazai polgári légiközlekedés első, legendás LI-2-es géptípusa, illetve a rendőrség helikoptere is tiszteletét teszi a rendezvényen. 

A Repülőnap illusztris vendégei lesznek Asztalos István, a Világjátékok ejtőernyős bajnoka, Gulyás György vitorlázó világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, Révy László az 1910-es Kvasz András gépének másolatát is megépítő oldtimer szakértő és pilóta, Veres Zoltán műrepülő Európa bajnok és Guiness rekorder, Mészárovics György a legtöbb ugrást végrehajtó magyar ejtőernyős. 

A légtérbe az éppen aznap úton levő Besenyei Péter műrepülő világbajnok is beköszön a maga módján, néhány kecses gyakorlattal is megörvendeztetve a dunakeszieket. A „légiászok” mellett a földön hasonlóan jeles vendégekre lehet számítani. A rendezvény fő támogatója a Mitsubishi pedig egy, a repülőtér területén kialakított off-road pályával készül, ahol a kalandvágyók kipróbálhatják a legújabb terepjárókat.

Az egész napos programhoz sétarepülést is ajánlanak a szervezők. A két évvel ezelőtti „világbajnoki repülőnap” után most második alkalommal ad helyet Dunakeszi a rendezvénynek, amelyre legutóbb közel hatezer érdeklődő érkezett.

{module 221}