Murauban jubilál az egyik legnagyobb magyar sí- és snowboard verseny

Jubileumhoz érkezett a magyar rendezésű Volvo-K2 Kupa sí- és snowboardverseny: január 13-15. között tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Kupasorozat jelentős állomását az ausztriai Murauban. A viadal az igazoltak mellett az amatőröknek, gyermekeknek, mozgássérült sportolóknak is biztosít lehetőséget a 2015-ös snowboard vb helyszínén. Az esemény sztárvendége az osztrák alpesi világkupa-sztár Hans Grugger lesz.

 

{module 221}

A síszámok között műlesiklás, óriásműlesiklás és paralel szlalom; a snowboard-programok között paralel slalom, freestyle és slopestyle – utóbbi először a 2014-es téli olimpián fog szerepelni – futamok szerepelnek. A szervezők a gyermekektől a master-ig minden korosztályban megversenyeztetik a jelentkezőket. Este koncert, valamint egy hangulatos borterasz, villány legjobb boraival garantálja a kikapcsolódást. A helyszínen különleges autókkal jelenik meg a névadó VOLVO. A márka idén az „Ocean Race” szériát mutatja be. 

„Nagy utat járt be a Volvo-K2 kupasorozat a kezdetektől, a jubileumi versenyig. Mindig fontos szempont volt számunkra, hogy a sízők és a snowboardosok egyszerre, egy rendezvényen vegyenek részt. Ezzel is érzékeltetni akartuk a külvilág számára, hogy a két sportág milyen jól megfér egymás mellett. Az évek során mindig az volt a célunk, hogy az igazoltak mellett az amatőrök, családok számára is egy felhőtlen hétvégét szervezzünk. Azt gondolom, hogy tíz év tudatos építőmunkájának köszönhető az, hogy a Volvo-K2 kupa lett mára a magyar kupasorozat legnagyobb versenye. Idén, a jubileumi rendezvényre még az eddigieknél is nagyobb erővel készülünk, színes programokkal várunk mindenkit Murauban. Külön öröm számunkra, hogy  a magyar versenyre első alkalommal, ellátogat egy osztrák sísztár, Hans Grugger” – összegzett Vági Zoltán versenyigazgató.

Az idei első kupafutamon, vasárnap ismét megrendezik a méltán népszerű játékos csapatversenyt, a MuMuS-t. Ezen a versenyen minden a csapatról és a rögtönzött trükkökről szól, amelyeket a hagyományhoz híven, egy szerencsekerék segítségével sorsolnak ki. Ha valaki nem jól teljesíti a feladatot, kap egy betűt a MuMuS szóból, öt összegyűjtött betű után pedig kiesik a játékból. A legkevesebb hibapontot gyűjtő csapat lesz a győztes. 

A versenyre nevezni a www.skiing.hu – n lehet.

{module 221}