Ötödik világbajnoki címét nyerte Tóth Ferenc a WIZZ AIR pilótája a vitorlázó műrepülő VB-n

A Wizz Air pilótája, Tóth Ferenc aranyérmet szerzett a Csehországban rendezett 21. FAI vitorlázó műrepülő világbajnokságon. Az ötszörös világbajnok zsinórban 4. éve végzett az élen. Tóth Ferenc mellett a WIZZ három másik pilótája, Stanislaw Makula, Szilágyi János és Slawomir Cichon is jól szerepeltek a versenyen.


A WIZZ csapata kiválóan képzett szakemberekből áll, akik valóban hivatásként tekintenek a munkájukra. Mi több, sokszor még szabadidejükben is a repülést választják. A 10 napos versenyen a világ 22 legjobb vitorlázó műrepülője mérte össze tudását a csehországi Zbraslavice fölötti égen, és mint az elmúlt 4 évben, Tóth Ferenc idén is megerősítette első helyét a mezőnyben.
Tóth Ferenc az ezredforduló óta a sportág legendája: 2000-ben, 32 évesen nyerte első versenyét, három évvel később megszerezte első világbajnoki címét, és azóta összesen éppen egy tucatnyi nemzetközi bajnokságon végzett az első helyen.
Az idei vb-n Szilágyi János a 4. helyezést érte el, Stanislaw Makula 13. lett, míg Slawomir Cichon a haladó kategóriában az 5. helyen végzett.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa vezető légitársasága folyamatos növekedésének köszönhetően egyre több karrierlehetőséggel szolgál, és várja a légiközlekedés iránt szenvedélyt érző jelentkezőket, akik jövőjüket a légitársaságnál képzelik el.
Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „A Wizz Airnél büszkék vagyunk a szakmájuk csúcsát képviselő kollégáinkra, akik kiemelkedő szolgáltatást nyújtanak utasainknak. Munkatársaink kiváló képzésben részesülnek, a Wizz Air remek karrierlehetőségeket és élményeket biztosít vonzó munkakörnyezetben.”

(Lövenberg Balázs)