A Bocuse d’Or Europe 2024 Norvégiában

Trondheim, Norvégia - turizmus, gasztronómia

A Bocuse d’Or verseny európai válogatóját 2024. március 19-én és 20-án rendezik meg Trondheimben, Norvégiában. Az elmúlt években Turinban, Tallinnban és Budapesten került megrendezésre a gasztronómia egyik kiemelkedő európai eseménye, melynek idén Trondheim, a norvég gasztronómiai fővárosa ad otthont. 20 európai csapat indul a válogatón, hogy kivívják helyüket a Nagy Döntőben.

A hagyomány tisztelete modern megközelítésben

Heidi Bjerkan, a híres norvég séf, aki elkötelezett a környezetvédelem mellett, az idei esemény tiszteletbeli elnökének szerpeét tölti be. A séfek egymásra gyakorolt ​​inspiráló hatásáról beszélt, hangsúlyozva a tudás és az örökség átadásának fontosságát a gasztronómia jövőjének alakításában. „A múlt tudását használjuk fel a jövő javítására” – mondja lelkesen Bjerkan.

Norvégia, gazdag gasztronómiai történelmével, különleges helyet foglal el a Bocuse d’Or örökségében, jelentős mértékben hozzájárulva a verseny hírnevéhez. A Trondheim régiót, amelyet az „északi ízek otthonaként” emlegetnek, kivételes gasztronómiai örökséggel és sokféle helyi termékkel büszkélkedhet. A város kijelölése „Európai Gasztronómiai Régióként”, aláhúzza elkötelezettségét a gasztronómiai hagyományok megőrzése és népszerűsítése iránt.

Egy gasztronómiai utazás Trřndelag gazdagságában

A verseny a helyi forrásból származó norvég termékeket helyezi előtérbe, beleértve a Seafood from Norway által szállított Skrei-t, egy Észak-Európai tőkehalat, valamint a Frřya kagylókat. A versenyzőket arra kérik, hogy olyan ételeket alkossanak, amelyek vizuálisan és ízileg is azonosíthatók, bemutatva ezeknek az összetevőknek egyedi jellemzőit. Emellett minden csapatnak be kell építenie legalább egy olyan összetevőt, amely az otthoni országukra utalva tiszteleg saját kulináris örökségük előtt.

A főétel témája a Røros régióból származó rénszarvas hús felhasználása, mely a Sami kultúra alapvető terméke, egy olyan gazdálkodási hagyomány eredménye, amely tiszteletben tartja a természetet és a hagyományokat. Mint kiegészítő elem, be kell illeszteniük aquavitot, Norvégia nemzeti pálinkáját, amit a LINIE szállít, a receptjeikhez.

May Britt Hansen, a Bocuse d’Or Europe 2024 házigazdaváros projektmenedzsere, örömét fejezi ki, hogy az esemény visszatér Norvégiába. Trondheim vidékének gazdag és egészséges élelmiszer-termelése és az urbanizált életmód közötti egyensúlyra épülő élelmiszer régióvá tette, és izgatottan várják a résztvevőket és nézőket 2024. márciusában.

fotó: Mykola Ksenofontov

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .