Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis kreációja nyerte el a Budapest 150 Torta címet

Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis - Budapest 150 torta

Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert el és így a Müller Csilla által megálmodott Natalis érdemelte ki a Budapest 150 Torta címet. A pályázatot a Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület hirdette meg Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. Az alkotásoknak a múlt ízeit és a jelen trendjeit kellett egyesíteniük, és a Natalis torta ezt a kettősséget tökéletesen megtestesíti.

A szakmai zsűri – Balogh Nóra, Andrész Zoltán, Pataki Ádám cukrászmesterek, és Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója – öt lenyűgöző sütemény közül választotta ki a győztest. Budapest hivatalos születésnapi tortája, a Natalis, a múlt magyar cukrász hagyományai előtt tisztelegve idézi meg mind megjelenésében, mind ízvilágában a mogyoró, kávé, csokoládé és áfonya kifinomult harmóniáját kínálva. Müller Csilla, a torta megálmodója elmondta, hogy az alapanyagok kiválasztásakor a korszakra jellemző legjellegzetesebb ízeket keresték és kreációjuk ezeknek a tökéletes összhangját kínálja.

Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Budapest 150 Torta olyan különleges élményt kínál, ami a város gazdag történelmét és az új gasztronómiai irányokat is magában foglalja. „Amikor Budapest születésnapi tortáját kerestük, egy olyan összetett ízélményt szerettünk volna megmutatni, amiben összpontosul a múlt, jelen és megjelennek benne a korabeli izgalmas alapanyagok is” – mondta Faix Csaba. A Natalis torta első ízletes bemutatkozása november 17-én lesz, amikor megkóstolható lesz a hazai cukrászdákban.

Az Auguszt cukrászda nagy örömmel fogadta az eredményt, hiszen nemcsak Budapest hivatalos születésnapi tortájának alkotói lettek, de egyben saját alapításuk 150. évfordulóját is ünneplik.

A Budapest 150 Torta nem csupán egy sütemény, hanem egy ízletes utazás a múlt és a jelen kulináris világában. A Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület arra buzdítja a gasztronómia szerelmeseit, hogy fedezzék fel és élvezzék a város gazdag gasztronómiai hagyományait, amelyeket a Natalis torta tökéletesen megtestesít. A Natalis süteményt az ünnepek alatt számos cukrászda kínálja majd.

A csatlakozó cukrászdák listáját november 15-től lehet megtalálni a cukraszat.net oldalon. További részletek és programok a Budapest 150 Emlékévvel kapcsolatban a 150.budapest.hu oldalon érhetők el.

fotó: Képszerkesztőség

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .