Dinamikus fejlődés a németországi beutazó turizmusban

Düsseldorfi MedienHafen, Németország turizmus
Németország, Észak-Rajna-Vesztfália, Düsseldorf - Rheinturm és Gehry épületek A Neue Zollhof Hafenben

Németország beutazó turizmusa a COVID utáni időszakban dinamikus lendülettel fejlődik, ahogy a turisták újra felfedezik az ország vonzerejét. Az idei év első felében látható volt, hogy minden hónapban folyamatosan csökkent a különbség a 2019-es év eredményeihez képest. Június végéig 34,9 millió vendégéjszakát számloltak, ami a krízis előtti szint 87,9 százalékát jelenti. Ez a lendület az európai küldőpiacoknak köszönhető, amelyek továbbra is vezetik a fejlődés ütemét, elérve a 2019-es év eredményeinek 91 százalékát. Ezen belül is kiemelkedően jelen vannak az Amerikai Egyesült Államok, amelyek 90 százalékos növekedéssel járulnak hozzá a németországi beutazás felpörgéséhez.

Júliusban az előzetes adatok alapján 10,2 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, ami a 2019-es rekordok 92,7 százalékát teszi ki. A dinamikus növekedés hátterében a minőségi fejlődésre alapozott felépülési stratégia áll. A Qualitätsmonitor Deutschlandtourismus felmérése szerint az európai vendégek száma jelentősen nőtt, és az időtartam, amit Németországban töltenek, átlagosan 5,2 napra emelkedett. Ez azt mutatja, hogy az emberek nem csak egyszerű látogatást terveznek, hanem mélyebben belemélyednek az ország kulturális és természeti kincseibe.

A repülős utazások terén is látható a fellendülés. 2023 júliusában a németországi repülős érkezések száma elérte a 2019-es év ugyanezen hónapjának 77 százalékát. Külön kiemelendő az Amerikai Egyesült Államok, ahol júliusban 137 ezer érkezéssel már 4,9 százalékkal meghaladták a krízis előtti szintet. Az utazási kiadások tekintetében is pozitív trendek láthatók. 2023 júniusában a hitelkártya-adatok azt mutatják, hogy a kiadások 178 euróval közelítik meg a 2019-es ugyanezen időszakot, ami 186 euro volt kártyánként 2019-ben.

Az új lendületet és a bizalmat a németországi beutazás iránt az utazási szakma is megerősíti. A DZT Travel Industry Expert Panel által megkérdezett több mint 250 üzletvezető és key account az üzleti helyzetüket a harmadik negyedévben egy -100 és +100 közötti skálán +34 ponttal értékelte. Ez jelentős előrelépés a tavalyi évhez képest, és azt mutatja, hogy az üzleti szereplők bíznak a németországi turizmus növekedési potenciáljában. Az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy a következő hat hónapban további javulás várható, még a nehéz keretfeltételek ellenére is.

Németország felkészült, hogy újra vendégül lássa a világot és minőségi élményekkel gazdagítsa látogatóit. A dinamikus beutazó turizmus lendülete azt mutatja, hogy az emberek újra felfedezik és szeretik az ország gazdag kulturális és természeti örökségét és örömmel fedezik fel az évezredes városokat, gyönyörű tájakat és gasztronómiai élvezeteket, amelyek Németországot ilyen különlegessé teszik.

A fotón a düsseldorfi MedienHafen, ami több mint 700 cégnek és a város legjobb és legnépszerűbb éttermének ad otthont.

fotó: Francesco Carovillano

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .