Brillante 2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny

Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, Gyulai Pálinkafesztivál

Nagy érdeklődés a Gyulai Pálinkafesztivál keretében megrendezett megmérettetés iránt

Rekordszámú nevezés érkezett idén a Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre, amely a Gyulai Pálinkafesztivál részeként kerül megrendezésre. A szervezők büszkén jelentették be, hogy összesen 1353 minta érkezett a versenyre, ami jelentős növekedést mutat az előző évi 1178-hoz képest. Varga-Bora Tímea, az esemény egyik szóvivője elárulta, hogy bár sok versenyző már évek óta visszatérő résztvevőként tekint a megmérettetésre, idén kiemelkedően sokan jelentkeztek először, ami tovább növelte az érdeklődést és a verseny színvonalát.

Az idei verseny során a legtöbb, 219 párlat a szőlő és szőlőeredetű termékekből érkezett, míg a birsből 97 minta versenyzett az elismerésért. Emellett a szomszédos országokból, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is érkeztek párlatok a versenyre, ami azt mutatja, hogy a rendezvény nemzetközi vonzereje tovább erősödött az idén.

A beküldött tételeket egy 23 tagú, elismert hazai és nemzetközi bírálóból álló zsűri értékelte április elején. Az értékelés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy az egyes párlatok ízében és illatában tisztaságot mutassanak, valamint érezhető legyen rajtuk az alapanyagként használt gyümölcs jellegzetessége. Emellett a textúrát és az összbenyomást is alaposan vizsgálták és pontozták.

A verseny kategóriái idén is széles skálán mozognak, díjazzák a legjobb bérfőzetett és magánfőzött párlatot, valamint a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt. A legjobb kereskedelmi pálinka és a legeredményesebb kereskedelmi főzde is elnyeri a megérdemelt elismerést. Az év gyümölcsének, a birsnek külön díjat szentelnek, a legjobb abból készült párlatnak.

A Gyulai Pálinkafesztivál és a vele együtt megrendezett verseny idén május 17-19. között várja a látogatókat. Az eredményhirdetésre május 18-án, szombaton kerül sor, a Hungest Hotel Erkelben. Az esemény izgalmas lehetőséget kínál az érdeklődőknek, hogy megismerjék és kóstolják a legjobb pálinkákat és párlatokat, valamint követhessék az izgalmas versenyt a legjobb címért.

fotó: Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .