Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

GYSEV vonat, Raaberbahn - vasút közlekedés - turisztika

Új lehetőség a táj felfedezésére és környezetbarát utazásra

Április és augusztus között új lehetőségek nyílik a Fertő-táj felfedezése iránt érdeklődők és a környezetbarát utazást előnyben részesítők számára. Elindult a Fertő-táj vonatjárat, mely Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között közlekedik. A kezdeményezést a GYSEV Zrt. indította útjára annak érdekében, hogy minél többen fedezhessék fel a UNESCO világörökség részét képező Fertő-táj településeit mind magyar, mind osztrák oldalról – tájékoztatták az MTI-t.

A hétvégi napokon közlekedő vonatok lehetővé teszik a turistáknak, hogy kényelmesen és zöld módon utazzanak a két gyönyörű táj között. A menetrendet úgy tervezték, hogy optimális csatlakozási lehetőségeket biztosítson a Győr (Budapest) és a Szombathely (Szentgotthárd) felől érkezők számára is, így mindenki számára könnyűvé válik a Fertő-táj elérhetősége.

A Fertő-táj vonatjáratok az Interreg Central Europe program által támogatott SUSTANCE projekt részeként valósul meg, melynek célja a fenntartható közlekedés és turizmus előmozdítása. Az első vonat már április 13-án elindult Sopronból és augusztus 25-ig szombaton és vasárnap közlekedik.

Az új vonatok nem csupán a kényelmet és a gyors közlekedést szolgálják, hanem a környezettudatos utazást is előtérbe helyezik. Az ingyenes kerékpárszállítási lehetőségnek köszönhetően a turisták könnyedén felfedezhetik a Fertő-táj környékén található kerékpárutakat is, ami további lendületet adhat a térség kerékpáros turizmusának.

A Fertő-táj vonatok modern és kényelmes szerelvényeken közlekednek, melyek alkalmasak a kerékpárok szállítására is. A klimatizált, alacsonypadlós vonatok könnyű és kényelmes utazást biztosítanak mindazoknak, akik felfedezni szeretnék a Fertő-táj kincseit.

Az új vonatjáratok beindításával a GYSEV Zrt. egy újabb lépést tesz a fenntartható turizmus és közlekedés irányába, miközben lehetővé teszi, hogy még többen élvezhessék a táj szépségeit és kulturális örökségét.

A megvásárolható jegyeknek többféle érvénytartama van, így minden utazónak lehetősége van választani az igényeinek megfelelően. Az egy útra szóló jegy egyszeri alkalommal, az utazás napján érvényes. A 24 órás jegy lehetőséget biztosít arra, hogy az utas a jegyváltás időpontjától vagy az általa meghatározott időponttól kezdődően 24 órán keresztül, de legkésőbb az utazást követő vasárnap éjfélig élvezhesse az utazást. Ugyanez érvényes a 48 órás jegy esetében is, ami lehetőséget ad két teljes napra, vagy annak a részére.

A jegyek megvásárolhatók bármelyik GYSEV jegypénztárban, a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban, online az interneten, vagy a MÁV applikációban, valamint a GYSEV belföldi vonatain, ha épp nincs lehetőség a jegypénztárban történő vásárlásra. Emellett a Fertő-táj vonatok fedélzetén is lehetőség van jegyvásárlásra, így még a legutolsó pillanatban is biztosíthatják az utazásukat.

A Fertő-táj vonatok egyaránt várják azokat, akik szeretnének egy kellemes hétvégét eltölteni a táj szépségeit felfedezve, és azokat, akik környezettudatos utazásra vágynak, hogy így ismerjék meg a régió gazdag kulturális örökségét.

fotó: GYSEV Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .