Bronzérmes a magyar csapat a Fagylalt-Világbajnokságon

Gelato World Cup 2024 Team Hungary 3rd Place

A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián alkotta magyar csapat Európa-bajnoki bronzérme után újabb dicsőséget aratott az olaszországi Riminiben megrendezett 10. jubileumi Gelato World Cupon. A Magyar Cukrász Ipartestület tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapat a világbajnokságon bronzérmet nyert és ezzel újabb elismerést hozott haza hazánknak.

A magyar csapatnak a tavalyi Európa-bajnoki bronzérem megszerzése biztosította a helyét a hétfőn zárult világbajnoki döntőben. A versenyen Dél-Korea csapata szerezte meg a második helyet, míg az aranyérmet ismét a címvédő Olaszország nyerte el.

A csapat az „Alice Csodaországban” című regényt választotta témájának, ami tökéletesen illeszkedett a versenyfeladatokhoz. A négy napos megmérettetésen a csapatoknak dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett kreálniuk.

A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre cukrász szakemberek érkeznek a világ minden tájáról, hogy kiemeljék a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságát, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és bemutassák a legújabb trendeket.

fotó: GWC Team Hungary Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .