Harmadik helyezett Európában a budapesti sörfesztivál

Budapest Beer Week kisüzemi sörfesztivál - gasztro

Budapest Beer Week 2024 kisüzemi beerfest

Az elmúlt években a craft sörfőzdék térhódítása egyre markánsabban érezteti hatását Európa kulturális palettáján. Ebben a dinamikus mezőnyben Budapest egyre előkelőbb helyet foglal el, amit a legfrissebb elismerés is alátámaszt. Portugáliából érkezett a hír, hogy a Budapest Beer Weeket, azaz a BPBW-t választották Európa 3. legjobb kisüzemi sörfesztiváljának, ezzel pedig olyan nagy múltú rendezvényeket utasítottak maguk mögé, mint az Artbeerfest Caminha és az Arrogant Sour Festival.

Az első öt helyezett fesztivál:

  1. Arrogant Sour Festival
  2. Artbeerfest Caminha
  3. Budapest Beer Week
  4. Mikkeller Beer Celebration Copenhagen
  5. Billie’s Craft Beer Festival

Az elismerést méltán zsebelte be a Budapest Beer Week, hiszen az ősi sörkultúra és a modern, kreatív főzés ötvözete kápráztatja el minden évben az ínyenceket. A BPBW immár hatodik éve szerveződik, és egyre csak nő a népszerűsége és a nemzetközi elismerés. Az idei esemény május 20-ától 26-áig tart és egy teljes hétig a főváros a sörfőzés és kóstolás fellegvára lesz.

A rendezvény nem csupán a sörök kavalkádját kínálja, hanem egy teljes élménytárat, melyet zenészek, jam sessionök és exkluzív DJ-szetek tesznek teljessé. A fesztivál helyszíne sem véletlen, hiszen a Duna part és a Dürer Kert ad otthont az eseményeknek, teremtve ezzel egyedülálló atmoszférát.

A BPBW különlegessége, hogy a főzdék képviselői személyesen érkeznek a rendezvényre, így a látogatók egyenesen tőlük kóstolhatják meg a legfrissebb és legkülönlegesebb ínyencségeket és első kézből kaphatnak információt a sörökről. Az esemény kóstolónapja május 24-25-e, a Dürer Kertben lesz és a fesztivál zárónapján, május 26-án, ingyenesen látogatható lesz a helyszín.

Az idei év különlegessége, hogy a fesztiválra látogatók több mint 40 főzde különleges söreit kóstolhatják meg, összesen több mint 360 különböző sörrel gazdagítva ízlelőbimbóikat, mint Fehér Nyúl, First, Hop Hooligans, Horizont, Mad Scientist, Monyo, Reketye, Ugar, vagy a White Dog, csak hogy egy párat említsünk a felhozatalból. A BPBW tehát nem csupán a szórakozásról szól, hanem arról is, hogy megmutassa a világnak, milyen gazdag és sokszínű a magyar sörfőzési kultúra.

A BPBW Budapest Beer Week 2024 már most egyértelműen a gasztronómiai és turisztikai naptárak egyik kiemelt eseménye és az elkövetkező években várhatóan még több figyelmet és elismerést fog vonzani.

Budapest Beer Week 2024

Budapest
2024 május 20 – 26.

BPBW kóstolónap
2024 május 24 – 25.
Budapest, Dürer Kert

A sörfesztivál részletes programja, a sörfőzdék teljes listája, BPBW 2024 zenei lineup – kóstolónapok + afterparty-k programja, zenekarok és dj-k, akik a kóstolónapokon, az afterpartykon és a ráadásnapon lépnek fel elérhető a fesztivál honlapján.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .