Magyar gasztro-tévé Skandináviában

Nordic Food ChannelÚj gasztronómiai csatorna indul ősszel Finnországban, Svédországban, Dániában és Norvégiában. A Nordic Food Channel magyar szakemberek és befektetők részvételével alakult meg – adta hírül az MTI. A Nordic Food Channel filozófiája, hogy csak és kizárólag olyan műsorok kerülhetnek képernyőre, amikben egészséges és minden mesterséges anyagot nélkülöző ételek készülnek el.

{module 221}

„Együtt főzni fontos. Egy Michelin csillagos szakács is főzhet a családnak otthon. A célunk, hogy megmutassuk a nézőknek, hogyan készítsenek helyi és szezonális ételeket, hogyan lehet az étel egészségesebb, ízletesebb és ez által az életük boldogabb. A Nordic Food Channelen minden műsor a közösségre és a családra épít” – mondta el Sami Garam, a csatorna kreatív igazgatója. 

A csatorna műsorstruktúrája a stúdióban készült programok mellett, figyelembe véve a skandináv  életstílust, nagy arányban tartalmaz olyan műsorokat, melyek a természetben, szabadban készültek. 

A Nordic Food Channel szeptemberben kezdi meg működését a nagyközönség előtt, a tartalom fejlesztését követően a nyár a műsorok készítésével telik. A saját gyártású  műsorok mellett a csatorna 30%-ban külső tartalmat vásárol, más gyártó cégektől. 

A Nordic Food Channel versenytárs nélkül kezdi meg működését Skandináviában. „Azt hiszem, a legjobbkor és a legjobb helyen indul a csatornánk. Ebben a régióban igazán fontos az, hogy mit eszünk. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy helyi alapanyagból egészséges ételek készüljenek. Bátran mondhatjuk, hogy egy újabb gasztro forradalmat élünk, és mi ott vagyunk, sőt részesei vagyunk” – mondta Sami Garam. A csatorna tervei között szerepel a terjeszkedés, szerintük nemcsak a skandináv térségben lehet érdekes a téma, hanem akár régiónkban, Közép-Európában is.

{module 221}