Nem kellett a magyaroknak

December 30-án csődvédelmet kért a Nordsee magyarországi franchise-jogait birtokló Mafish Kft. – derül ki az Opten cégtárának adataiból, írja az Index.hu. A cég két magyarországi üzlete bezárt, és nem kizárt, hogy ezzel véget is ért a halas termékeket kínáló német gyorsétterem-hálózat itteni, néhány évig tartó története.

 

{module 221}

A láncnak a kezdeti nagy tervek ellenére – öt év alatt tíz üzletet készültek megnyitni – mindössze két magyarországi étterme volt, egy a Westendben, egy a Váci utcában. Ezek már egy ideje zárva tartanak, a Váci utcai lévő elsötétített Nordsee-n csak egy tábla lóg: „Műszaki okok miatt zárva”. A cég honlapja is elérhetetlenné vált, és a telefonjaikat sem veszik fel. 

A lap felidézi az utóbbi egy évtized kudarccal zárult gyorséttermi próbálkozásait, többek között az amerikai Wendy’s és a belga Quick vesszőfutását. 

A közösségi hálózatokon megjelent vélemények szerint a Nordsee egyrészt a magas árai, másrészt a Nyugat-Európában tapasztalható minőségtől való elmaradás miatt nem vonzotta a vendégeket. Többen azt írják véleményükben, hogy mivel Magyarországon nincs komoly kultúrája a tengerihal-fogyasztásnak, ezért egy ilyen profilú étterem sem számíthat sikerre.

{module 221}