Októberben 10. Kürtőskalács Fesztivál az állatkertben

Kürtőskalács Fesztivál az állatkertben

Az elmúlt 20 év kedvenc termékeit vonultatja fel a Vitéz Kürtős a 10. Kürtőskalács Fesztiválon, melyet október 13. és 15. között rendeznek meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvényen 30 különböző ízű és formájú kürtőskalács, 2 színpad, és rengeteg izgalmas program várja az édesség és gasztronómia kedvelőit.

Az esemény megálmodója, András Tünde, elmondta: „Idén a Vitéz Kürtős ünnepli 20. születésnapját, és ezt a jubileumot különleges programokkal ünnepeljük meg októberben. Visszatekintünk az elmúlt 20 évben készített 30 kedvenc kürtőskalácsunkra, és megidézzük azokat az édes finomságokat, amelyek egy időre talán feledésbe merültek, de annak idején nagyon kedvelték őket az emberek. Együtt nosztalgiázunk az Állatkertben.”

Az esemény szervezői alaposan utánajártak a múlt évek statisztikáinak, hogy megtudják, mely termékek voltak a slágerek az adott években. Ennek eredményeként visszahozzák olyan különlegességeket, mint a Kürtős Csapágy és a Meggyes-mákos kürtőskalács. Természetesen a klasszikus ízek sem maradnak ki a kínálatból, és az idei sztár, a pisztáciás ízesítés is helyet kap a fesztiválon. Emellett a látogatók élvezhetik az ízbombákat, a kürtőskalács-desszerteket, és különböző KÜRTŐSBON variációkat is. Az idei év újdonsága, hogy az egész Állatkert területén 10 kürtőskalács stand és 2 színpad várja majd a vendégeket.

Az 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen helyet kapnak a nagy kedvencek is. Lesz „Csináld magad!” sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács is a választékban. Az eseményre Székelyudvarhelyről is érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsokat kóstolhatják meg az érdeklődők autentikus kivitelezésben.

Az előadók is nosztalgikus hangulatot teremtenek majd a fesztiválon, mivel olyan előadókat hívtak meg, akikkel már találkozhattunk az elmúlt 10 év során. Koncertekkel szórakoztat majd a színpadon Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de újdonságokban és meglepetés előadókban sem lesz hiány. Az eseményt úgy írhatnánk le, mint egy jó kürtőskalács tészta, amelyben összegyúrják az elmúlt 10 év édes emlékeit.

A fesztiválon két színpad várja a közönséget. A nagyszínpad a főbejáratnál található, ahol az édes ízek kedvelői élvezhetik a koncerteket és előadásokat, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadon mesemondók és bábelőadások szórakoztatják a kisebbeket.

A jubileumi, háromnapos ünnepre már nem sokat kell várni. Október 13. és 15. között a Budapesti Állatkertben nyílik meg az édesgasztronómia és a kürtőskalács-rajongók paradicsoma.

10 Kürtőskalács Fesztivál

2023 október 13 – 15.
Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .