Rosalia Borpiknik 2024 – évadnyitó kerti party a Ligetben

Rosalia borpiknik

Fókuszban a rosék és a buborékok az évadnyitó borfesztiválon

A 2024-es Rosalia Fesztivál – Rosé és Pezsgő Liget tavaszi-nyárköszöntő borfesztiválja kerül megrendezésre Budapesten. A Vajdahunyadvár mögött, a városligeti árnyas fák alatt, május 31. és június 2. között. Az eseményen közel 40 boros kiállító kínálatából válogathatunk.

A fesztivál fókuszában a rosék és a buborékos borok állnak. A látogatók ízlelhetnek rosékat, habzó- és gyöngyözőborokat, pezsgőket, és találkozhatnak régi borász barátaikkal, valamint új pincészetekkel is. A közönség idén is megszavazhatja kedvenc roséját, amely az év hátralévő részében a Liget Budapest képviselő bora lesz.

Gasztronómiai élvezetek és Street Food kalandok

A Rosalia Borpiknik nemcsak a borok szerelmeseinek, hanem a gasztronómia rajongóinak is igazi paradicsom lesz. A hagyományos, prémium street food kínálat mellett idén kreatív újdonságok is várják az ínyenceket. Olvadozó raclette, szaftos burgerek, fish & chips, eredeti pizzák, hot dog és waffle dog mind-mind terítékre kerülnek a Rosalia óriás piknikplédjén. Egy pohár bor és a hozzá illő gasztronómiai fogás a tökéletes kísérője lesz ennek a különleges eseménynek.

Borjóga a legújabb trend

A borfesztivál egyik különleges programja a Borjóga lesz, amely egyesíti a jóga nyugalmát és a bor kényeztetését. Az ingyenes Borjóga órákra június 1-én, szombaton 11:30-kor, és június 2-án, vasárnap 10:30-kor kerül sor. A részvételhez szükséges Deluxe csomagot online lehet megvásárolni és a csomagban található kóddal lehet regisztrálni a Rosalia honlapján május 27-től. Érdemes figyelni a fesztivál Facebook oldalát, hogy ne maradjon le senki a limitált létszámú programról.

Early Bird kedvezmények és Deluxe csomag

Az early bird kedvezménnyel már csak pár napig lehet megvásárolni a Deluxe csomagot, amely tartalmazza a fesztivál új grafikájával ellátott, nagyobb űrtartalmú kóstoló poharát, egy 0,5 literes ásványvizet, egy kóstoló kupont, ingyenes mosdóhasználatot és a karszalagot, amellyel be lehet lépni a Rosalia Lounge-ba. A Lounge-ban hajnalig tartó PULP Open Air bulival várják a fesztiválozókat.

Kreatív kuckó és kutyabarát rendezvény

A legkisebb fesztiválozókat idén is a Kreatív kuckó várja, ahol csillámtetoválásokkal, arcfestésekkel és zenei programokkal készülnek. A Rosalia Borpiknik kutyabarát esemény, így a négylábú barátok is bátran csatlakozhatnak a családi programokhoz.

Hidratálás természetes ásványvízzel

A borozás mellett a megfelelő hidratálás is fontos. A fesztiválon természetes ásványvizet kínálnak, amely nem rendelkezik markáns ízvilággal, így nem zavarja meg a borok ízélményét.

A 2024-es Rosalia Borpiknik tehát igazi élmény lesz minden korosztálynak, ahol a rosék és pezsgők mellett a gasztronómiai élvezetek és különleges programok is várják a látogatókat.

fotó: Rosalia Borpiknik

XIII Rosalia Borpiknik 2024

2024 május 31. – június 2.
Budapest, Városliget

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .