Különleges aukcióval támogatja a zenészeket a Fábián Juli Emlékalapítvány

Fábián Juli Emlékalapítvány

A Fábián Juli Emlékalapítvány újabb különleges kezdeményezéssel lép a nyilvánosság elé. Június 14-én a Magyar Zene Házában és az Axioart online platformján egyaránt aukcióra bocsátják híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes tárgyait és dedikált relikviáit. Az árverés célja, hogy az ebből befolyt összeget a nehéz helyzetben lévő zenészek és előadóművészeti háttérmunkások támogatására fordítsák.

Az aukción számos különlegesség kerül kalapács alá. Fábián Juli személyes tárgyai mellett olyan ikonikus darabok is megvásárolhatók, mint Rick Astley személyes holmijai, Törőcsik Mari nercbundája, vagy Grecsó Krisztián „Apám üzent” című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata. Az esemény kiemelt figyelmet szentel Tompos Kátyának, akinek a kezelése kapcsán a legutóbbi gyűjtőakció is zajlott. A művészvilág több tagja külön neki ajánlotta fel relikviáit, így például az aukción szerepel majd Tompos Kátya kalapja is.

Az aukció egyik legértékesebb darabja egy gitár, amelyen több Random Tripen is együtt szerepelt Fábián Julival. Ezt a gitárt a szervezők kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatták világsztárokkal, így Jared Leto (Thirty Seconds To Mars), Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 tagjai autogramja is szerepel rajta.

A Paloznaki Jazzpiknik, az aukció szervező- és kommunikációs partnere, szintén jelentős szerepet vállal az esemény lebonyolításában. Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva meghatározó volt a Jazzpiknik életében, és emléke ma is él a fesztiválon. Az idei évben a zenészeket támogató aukció formájában emlékeznek meg róla.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója, hogy segítséget nyújtson a könnyűzene és jazz területén működő, nehéz helyzetbe került zenészeknek. Az alapítvány célja, hogy támogassa azokat, akik egészségügyi vagy szociális okok miatt átmeneti vagy tartós nehézségekkel küzdenek, és ezáltal akadályozottak művészetük vagy munkájuk gyakorlásában.

Az aukció bevételei teljes egészében a nehéz helyzetben lévő zenészek, előadóművészek és háttérmunkások támogatására fordítódnak. Az alapítvány pályázatot ír ki, hogy a befolyt összeget a leginkább rászorulók között ossza szét. Ezzel a pionír kezdeményezéssel az alapítvány nemcsak a zeneszerető közönség figyelmét kívánja felhívni a nehéz körülmények között élő művészekre, hanem aktívan hozzájárul ahhoz, hogy jobb életkörülményeket teremtsen számukra.

A június 14-i esemény és az online aukció remek alkalom arra, hogy a művészet és a jótékonyság találkozzon, és hogy a közönség is részt vehessen a nehéz helyzetbe került zenészek megsegítésében. A Fábián Juli Emlékalapítvány ezzel a kezdeményezéssel újabb lépést tesz a művészeti közösség támogatásának és a közönség bevonásának irányába, és tovább erősíti Fábián Juli örökségét a magyar zenei életben.

Fábián Juli Emlékalapítvány aukció

2024 június 14.
Magyar Zene Háza és Axioart online platformján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .