Sirha Europain 2024 pékség és cukrászat

Sirha Europain 2024 pékség és cukrászat gasztro kiállítás

A neves Sirha Europain, a pékség, cukrászat és snackipar szakembereinek több tudományt, szakterületet érintő rendezvénye ismét visszatér a párizsi Porte de Versailles területére. 2024. január 21-től 24-ig immáron 25. alkalommal megrendezésre kerülő esemény betekintést nyújt a pékség és cukrászat szakmájának minden területére. 70 mesterkurzus, kerekasztal-beszélgetések és versenyek, valamint 300 kiállító és márka, startupok, vállalkozói projektek és innovációk kerülnek megrendezésre.

Vállalkozás, innováció és technológia találkozása

A Sirha Food események egyik ikonikus különlegessége, az innovációs díjak. A Sirha Europain Díjakkal az év legjobb innovációit tüntetik ki három kategóriában: Anyagok, felszerelések, technológiák és szolgáltatások; Termékek és összetevők; Termékek és felszerelések a snackiparban, illetve a pékség-cateringben.

A beérkezett 40 pályázat közül 9 győztest mutatnak be a Sirha Innovációk területén a kiállítás teljes időtartama alatt és díjaikat január 21-én, vasárnap adják át a Sirha Food Fórum színpadán. A startup hub is visszatér, hogy reflektorfénybe helyezze azokat az innovatív fiatal vállalatokat, amelyek meghatározzák a szakmát. A kiállított megoldások között szerepel a The Very Food Co, amely növényi alternatívákat kínál tojásokhoz és tejtermékekhez, valamint a La Pâtisserie Numérique, egy kulináris 3D nyomtató.

A Sirha Food, a Transgourmet és a Service Compris partnerségéből született Futur(e)s Food – az első francia kezdeményezés a „gasztronómiai vállalkozók” felfedezésére és elismerésére – a második egymást követő évben tér vissza, ezúttal a Sirha Europain keretein belül. Legyenek ők kávészakértők, pékek, séfek, mérnökök, kereskedők, gazdálkodók, ők azok, akik megújítják a szakma alapjait, hogy az egész Éttermi Szektor számára inspirációt nyújtsanak.

Pár példa a versenyzők közül: a Terre et Blé – az „Élmény” kategóriában jelölt – déli őszi gabonafajtákat termeszt, melyeket naponta malomköveken őrölnek, a Le Jardin de Pauline – az „Agrár” kategóriában jelölt – olyan ehető virágokat és friss fűszernövényeket termel, amelyek Ökológiai Gazdálkodási tanúsítvánnyal rendelkeznek és kézműveseknek, catering szolgáltatóknak és magánszemélyeknek szánnak.

Január 23-án a Futur(e)s Food az „Agrár”, „Átképzés”, „Szolidaritás”, „Élmény” és „Innováció” kategóriákban fogja díjazni az 5 legjobb projektet. Ezen kívül kiosztásra kerül egy „Népszerűség Díj” is.

Általánosságban elmondható, hogy több mint 300 kiállító és márka vesz részt, köztük mintegy 15% külföldről, 10 000 négyzetméteres területen, bemutatva kínálatukat mindig újat kereső szakmai látogatóknak. Művészi pékeket, gyártókat, pékség- és franchise-hálózatokat, független pékeket – mindegyiküket megtaláljuk az Sirha Europain rendezvényén.

3 mesterkurzus és kerekasztal a dinamikus piac tükrében

A Sirha Europain, a Sirha Food ökoszisztéma más eseményeivel összhangban, otthont ad a Sirha Food Fórumnak is, egy olyan gondolatébresztő színpadnak, amely ösztönzi a szakemberek közötti gondolatcserét, valamint vitákat a kiállítók és látogatók javára, segítve őket abban, hogy jobban megértsék a jövőt és az előttük álló változásokat.

50 előadó a Sirha Food Fórum színpadán

  • „Termék fókusz”: használattól a beszállításig, beleértve különböző formáit és alternatíváit is
  • „Keynote interjú”: 35 perc, amelyben az előadó bemutatja szektorbeli tapasztalatait
  • „Putting your foot in it”: 45 perc az ágazat felrázására és kulcskérdéseinek megbeszélésére tabuk nélkül
  • „Honoré le Mag”: piacelemzés, ágazati áttekintés és trendek, partnerségben az Honoré le Mag magazinnal

A Sirha Food Fórumon olyan szakemberekkel találkozhatunk, mint Rodolphe Landemaine-nel, aki a Maison Landemaine és a Land&Monkeys alapítója, egy széleskörű beszélgetés keretében a „Növényi péksütemény” témájában; vagy Thomas Teffri Chambelland, az International Bakery School alapítója és a természetes erjedésre specializálódott autodidakta pékkel, Anaïs Hody, a Hody Academy és a Le Chef en Box alapítójával, valamint Christian Gillet, aki francia pékségi bajnok egy beszélgetésen vesz részt a „Belevalók: Az oktatás átgondolása” témában.

A Bake & Snack színpadon

A tésztaipar munkájának és a szakemberek szakértelmének fóruma, egy olyan terület, ahol a technika kerül reflektorfénybe a szakértők bemutatóin keresztül és a látogatók elleshetik a szakma trükkjeit. Az esemény a szakmát inspirálja és ösztönzi az új technikák és lehetőségek felfedezésére, különös hangsúlyt fektetve a snackipar és a pékség-catering iránti növekvő trendekre.

4 napig a színpadon számos szakember mutatja be sütési és snack készítési mesterkurzusát. William és Simon Benitah, a Will’s Deli étterem alapítói megosztják a Reuben Pastrami receptjüket, Elisa Gautier, a Kiosk étterem alapítója a saját változatát mutatja be a grillezett sajthoz, Grégory Guerguerian, a Juni nevű örmény pékség alapítója örmény utcai ételekkel készül, és Jean-Baptiste Grangé, a Boulangerie Jean-Baptiste Grangé alapítója megosztja szakértelmét a viennoiseries-ről, a pékségkultúra elengedhetetlen édes pékáról.

Január 23-án kedden és 24-én, szerdán, 2 mozgalmas versenynap után az európai válogatóval a Sütemény Világkupa, a Sweet Stage lesz a helyszíne 13 mesterkurzusnak, amelyet neves cukrászok tartanak.

Örökség, képességek átadása és megosztás a reflektorfényben

Három nemzetközi és országos versenyen

Egy nemzeti selejtezőt követően, a Cukrászsütemény Világkupa európai válogatóját rendezik meg 2024. január 21-én és 22-én vasárnap és hétfőn. Hét résztvevő ország – Belgium, Dánia, Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság, Svédország és Svájc – méri össze tudását Pierre Hermé, a verseny elnöke, és Stéphane Leroux, tiszteletbeli elnök előtt, hogy elnyerje a Pékségi Világkupa 2025-ös Grand Finaljének egyik helyét a következő év januárjában a Sirha Lyonban.

A Sirha Europain 2024 szintén otthont ad a Pékségi Világkupának is, egy olyan eseménynek, amely világszerte népszerűsíti a pék szakmát. A versenyen 12 nemzetközi csapat vesz részt január 21-én és 22-én, középpontban a nagy sportesemények által inspirált közös témával, amikor Franciaország éppen a Rögbi Világbajnokságot rendezi meg, és csak néhány hónap választja el a 2024-es párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékoktól.

A csapatoknak háromtagú jelöltjeikkel kell versenyezniük 4 eseményben, bagett és világkenyér; péksütemény; pékségi catering és egy művészi alkotás, hogy elnyerjék a Világ Pékségi Bajnoka címet. Kiderül, hogy Chile, Kína, Franciaország, Németország, Ghána, Görögország, Elefántcsontpart, Japán, Madagaszkár, Marokkó, Mexikó, vagy Dél-Korea követi majd az 2022-es győztest, a Chinese Taipei-t.

A Sirha Europain emellett népszerűsíti a pékek és cukrászok szakmáját a French Schools Cupon keresztül, ami egy valódi ugródeszka a fiatal pékek számára. Ez a verseny a szakma jövőjét, a készségek átadását és a holnap tehetségeit ünnepli, miközben hozzájárul a francia pékség befolyásának terjesztéséhez.
A jelöltek, akik mindannyian 22 év alattiak és Franciaország különböző tréningközpontjaiban tanuló gyakornokok, versenybe szállnak vegyes csapatokban 4 technikai eseményben (sütés; cukrászat; péksütemény és pékségi catering termékek), hogy elérjék a dobogó legfelső fokát január 23-án és 24-én.

fotó: Alex Gallosi / Sirha Europain

A Sirha Europain 2024

Nemzetközi Pékség, Cukrászat és Snack kiállítás

2024 január 21 – 24.
Porte de Versailles, Franciaország

Bővebb információ és a gasztronómiai kiállítás részletes programja, illetve regisztráció az esemény honlapján.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .