Sokba van az Aranybika

Egyelőre csak vendéglátósok köréből hallottuk a hírt, hogy Boros József, az Aranybika új tulajdonosa bezárni tervezi az épület földszintjén (a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán) nemrég felújított és megnyitott éttermet. Ő ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolt. – Az embereknek nincs elég pénze étterembe menni, emiatt a vendéglátás az esetek többségében nem fedezi a ráfordítást.

Aranybika Szálló

Ez sajnos igaz az említett, 32 milliós befektetéssel kialakított étteremre is. A nyarat talán kibírja, de ősszel, télen – amikor kevesebb a turista – jelentős veszteséget termelne.

Egyelőre semmi nincs eldöntve, nyitott vagyok minden megoldásra. Ha hosszú távra jó ajánlatot kapnék, talán bérbe adnám, elsősorban élelmiszer árusításra, vagy szintén vendéglátási célra – válaszolta érdeklődésünkre Boros József, megnyugtatva afelől is, hogy turkáló vagy 100 forintos bolt biztosan nem kerülhet az éterem helyére. Rákérdeztünk: ezek szerint bizonytalan az úgynevezett üvegterem éttermi funkciója is? – Nem, az 100 százalékig biztos, hogy színvonalas étterem lesz benne – szögezte le.

HBN-SZK